Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 68 169 продукта и наличност над 4 065 705 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
68 169 продукта в наличност.
4 065 705 Артикула.
Подреди по
Резултати

Ножици за кабели

Ножиците за кабели, познати още като резачки за кабели, представляват инструменти с две рамена и режещи остриета, които осигуряват точно и гладко рязане на кабели и кабелни снопове. Използват се за рязане на медни и алуминиеви кабели, като работят на принципа на лостовия механизъм – необходимото усилие се прилага върху челюстите с помощта на дръжки лостове.

 

Кабелните ножици са основни инструменти за монтаж на електрически инсталации, кабелни трасета и трансформаторни станции. Те са незаменим инструмент при замяна на електропроводи и при полагането на различни електрически, захранващи или комуникационни кабели.

 

Предимства на ножиците за кабели

 

Ножиците за кабели не позволяват кабелът да бъде смачкан, което увеличава приложената сила, така че силата на ръката може да бъде неоправдано висока поради увеличената контактна повърхност на режещия ръб и материал.

 

Кабелните ножици имат относително малки ъгли на рязане и остри режещи ръбове, за да проникнат по-лесно в по-меките кабелни материали – мед и алуминий. Следователно техните режещи ръбове не са подходящи за рязане на твърди материали.

 

Рязането на кабели е важен процес при изграждането на сгради и съоръжения за електрическите мрежи. За това се използват специални кабелни ножици, които сърповидни остриета.

 

Секторните ножици могат да се справят с всякакъв вид кабели с лекота, което ги прави незаменим инструмент за електротехниците.

 

Ножиците за кабели се различават по конструкция, принцип на работа, максимален размер на кабела, материали за производство и размер на дръжките. Кабелните ножици, които са по-дълги от 20 см, обикновено трябва да се управляват с две ръце.

 

Видове ножици за кабели

 

Има два вида ножици за кабели – лостови и секторни. Лостовите ножици изглеждат като клещи, но остриетата им се разминават.

 

Секторните ножици за кабели също са с разминаващи се остриета, но благодарение на тресчотния механизъм самото рязане става само с няколко движения (прохода).

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможно е несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.