Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 55 416 продукта и наличност над 4 407 263 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
55 416 продукта в наличност.
4 407 263 Артикула.
Подреди по
Резултати

Ножици за ламарина

В категория „ножици за ламарина“ в онлайн магазин Баш Майстора ще откриете ръчни ножици за ламарина от водещи производители на ниски цени.

 

Ножицата за ламарина представлява инструмент, който се използва за рязане на тънки метални листове и профили с най-различна дебелина, която обикновено е до 1.5 мм, при лостовите модели достига до 4 мм, а при професионалните лостови модели до 6 мм. Ножиците за ламарина са често използвани и за криволинейно или фигурно рязане, рязане на алуминиеви профили и за изравняване на ръбове и се предлагат в най-различни варианти. Остриетата им са направени от бързорежеща стомана, което позволява равномерно и лесно рязане. Благодарение на лостовия механизъм вложеното усилие при работа е намалено и работата с ръчните ножици за ламарина е лесна и удобна.

 

Класификацията на ножиците за ламарина на леви и десни е според тяхното долно режещо острие. При десните долната режеща част е разположена отдясно, което е удобно, ако се налага дъгообразно рязане от ляво на дясно. Аналогично при рязане от дясно на ляво се използват левите ножици за ламарина. Десните ножици за ламарина се изработват и заточват така, че с тях без проблеми да се изрязват десни радиуси в онези случаи, когато дъгата се изпълнява отляво надясно. Посредством левите ножици се изпълняват удобно радиуси отдясно наляво.

 

По отношение на формата, съществуват прави ножици за ламарина, с които се правят прави разрези, и ножици с извити режещи части, които позволяват да се правят фигурни или криволинейни разрези, и да се изравняват ръбове.

 

Експлоатационният срок и надеждността на режещото острие се определят от редица характеристики, сред които качеството на метала, от който е произведена ножица, и неговата обработка. Стоманените остриета, изработени от бързорежещи стомани с повишена якост се отличават с висока ефективност и отговарят на всички съвременни изисквания и норми.

 

Ножиците за ламарина се изработват посредством технологията ковашко щамповане от стомани с високо качество. Използването на индуктивния метод на закаляване позволява да се постигне увеличаване твърдостта на острието, което осигурява висока дълготрайност на инструмента. Благодарение на пластмасовото покритие и ергономичната форма ръкохватката не се плъзга и това ги прави много удобни и лесни за употреба.

 

В магазини Баш Майстора ще откриете ножици за ламарина с марка:

  • DEWALT
  • KNIPEX
  • MAKITA
  • PINIE
  • STANLEY
  • TOPMASTER
  • UNIOR
  • ZBIROVIA
Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможно е несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.