Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 68 152 продукта и наличност над 4 097 459 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
68 152 продукта в наличност.
4 097 459 Артикула.
Подреди по
Резултати

Ножици за ламарина

Ножицата за ламарина представлява уред, който се ползва за рязане на тънки метални листи и профили с най-различна дебелина, която обикновено е до 1.5 мм, при лостовите модели достига до 4 мм, а при професионалните лостови модели до 6 мм.

 

Ножиците за ламарина са често използвани за рязане с извивки или фигурно рязане, изравняване на ръбове. Предлагат се в най-различни варианти. Върховете са изработени от бързорежеща стомана, което разрешава лесното рязане. Благодарение на лостовия механизъм вложеното усилие при работа е намалено и работата с тези ножици за ламарина е лесна и удобна.

 

Класификация на ножиците за ламарина

 

Класификацията на ножиците за ламарина на леви и десни е според тяхното долно режещо острие. При десните долната режеща част е разположена отдясно, което е удобно, ако се налага дъгообразно рязане отляво надясно.

 

Аналогично при рязане отдясно наляво се използват левите ножици за ламарина. Десните се изработват и заточват така, че с тях без проблеми да се изрязват десни радиуси в онези случаи, когато дъгата се изпълнява отляво надясно. Посредством левите ножици се изпълняват удобно радиуси отдясно наляво.

 

По отношение на формата има прави ножици за ламарина, с които могат да се правят прави срезове и извити ножици, с които могат да се правят фигурни или криволинейни разрези. Експлоатационният срок и надеждността на режещото острие се определят от редица характеристики, сред които качеството на метала, от който е произведена ножицата и неговата обработка.

 

Стоманените остриета, изработени от бързорежещи стомани с повишена якост се отличават с висока ефективност и отговарят на всички съвременни изисквания и норми.

 

Изработка на ножица за ламарина

 

Ножиците за ламарина се изработвам посредством технологията „ковашко щамповане“ от стомани с високо качество.

 

Използването на индуктивния метод на закаляване позволява да се постигне увеличаване твърдостта на острието, което осигурява висока дълготрайност на инструмента. Благодарение на пластмасовото покритие и ергономичната форма ръкохватката не се плъзга и това ги прави много удобни и лесни за употреба.

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможно е несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.