Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 55 089 продукта и наличност над 4 303 192 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
55 089 продукта в наличност.
4 303 192 Артикула.
Подреди по
Резултати

Ръчни такери / Механични такери

Такерът или още наричан механичен телбод, е незаменим инструмент с широко приложение в мебелната промишленост, тапицерството, дърводелството, строителството и ремонтната дейност. Те се използват за ударно забиване на пирони или скоби, а комбинираните модели – и за двете. Съществуват три вида такери: механични, електрически и пневматични.

  • Вижте характеристиките на всеки механичен такер и голямото разнообразие от модели. При него се осигурява независимост от електрическата мрежа и мобилност в дейностите.

 

Според функционални особености на такера, може да се използват такери за фиксиране на кабели, опаковъчни телбодове, за специални V-образни скоби. Има и такери за работа с обикновени скоби, за други видове работи. Има и видове такери с пирони. Налични са варианти с които могат да поставят и капси.

Основен  показател при такерите е силата на удара. Разбира се, силата на удара на пневматичния телбод ще бъде по-висока от тази на електрическия и още повече, от тази на механичния.


Повечето такери, позволяват използване на скоби с различна дължина, например от 4 до 12 мм. Дължина на скобите и съответно силата на удара са свързани и с материала, с който можем да работим с дадения такер. Голямата сила на удара позволява да се работи с твърди материали.


Всеки майстор, който работи с тапицерия има нужда от добър механичен такер, който осигурява независимост от електрическата мрежа и мобилност в дейностите. Механичните такери са сравнително леки ръчни инструменти.

  • Различните модели позволяват работа с гвоздеи за такер с различна дължина.
  • Магазин за зарежда с капацитет според модела.


Важно е преди започване на работа да проверите, дали твърдостта на повърхностите, през които ще бъдат забивани пирони, е в рамките на допустимата за инструмента.
Уредите разполагат различни настройки и защити при забиване:

  • регулиране на дълбочина на забиване;
  • лесно почистване при случай на засядане, на гвоздей.

 

Механичния такер по конструкция има известно сходно устройство с телбодът, като този който познаваме от офисите, но с по-големи размери.  Самата скоба се забива посредством свиване на пружина, задействана от силата на ръката. Този инструмент е по-достъпен като цена, но не е така производителен, както останалите два вида - електрическите и пневматичните. Това е така, защото се полагат голям обем от физически усилия. Този такер е полезен и лесен за употреба, разбира се ако не се използва толкова често. Има и вариант на механичния такер, който е скобозабиващият ударен такер. Чрез него скобата се забива посредством удар с такер с формата на чук, като силата на забиване и скоростта на работа в този случай са по-високи, отколкото при използване на традиционния механичен такер.

 

В онлайн магазин „Баш Майстора“ можете да закупите механични такери и други инструменти, които са подходящи както за професионалисти в сферата на ремонтите, така и за битова употреба. На ваше разположение са марките:

  • RAPID
  • STANLEY
  • TOPMASTER
  • NOVUS

Направете своя избор или вижте актуалните промоции с отстъпка от цената на закупена стока. Възползвате се и от безплатна доставка за поръчки на стойност над 99 лв.

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможно е несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.