Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 68 109 продукта и наличност над 4 089 689 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
68 109 продукта в наличност.
4 089 689 Артикула.
Подреди по
Резултати

Ръчни такери / Механични такери

Такерът е незаменим инструмент с широко приложение в мебелната промишленост, тапицерството, дърводелството, строителството и ремонтната дейност. Той се използва за ударно забиване на пирони или скоби, а комбинираните модели – и за двете.

 

Видове такери

 

Съществуват три вида такери – механични, електрически и пневматични.

 

Според функционалните особености на такера може да се ползват такива за фиксиране на кабели, опаковъчни телбоди за специални V-образни скоби. Налични са такери за работа с обикновени скоби, пирони и такива, които могат да поставят и капси.

 

Основен показател при такерите е силата на удара. Силата на удара на пневматичния телбод ще бъде по-висока от тази на електрическия и механичния.

 

Повечето такери позволяват използване на скоби с различна дължина. Дължината на скобите и силата на удара са свързани и с материала, с който можем да работим с дадения такер. Голямата сила на удара позволява да се работи с твърди материали.

 

Всеки майстор, който работи с тапицерия, има нужда от добър механичен такер, който осигурява независимост от електрическата мрежа и мобилност в дейностите. Механичните такери са сравнително леки ръчни инструменти.

 

Важно е преди започване на работа да проверите дали твърдостта на повърхностите, през които ще бъдат забивани пирони, е в рамките на допустимата за инструмента. Уредите разполагат с различни настройки и защити при забиване – регулиране на дълбочината на забиване и лесно почистване при случай на засядане на гвоздей.

 

Конструкция на механичния такер

 

Механичният такер по конструкция има известно сходно устройство с телбодът, като този, който познаваме от офисите, но с по-големи размери. Самата скоба се забива посредством свиване на пружина, задействана от силата на ръката. Този инструмент е по-достъпен като цена, но не е така производителен като останалите два вида – електрическите и пневматичните.

 

Това е така, защото се полагат голям обем от физически усилия. Този такер е полезен и лесен за употреба, ако не се използва много често. Чрез скобозабиващия ударен такер скобата се забива чрез удар с такер с формата на чук, като силата на забиване и скоростта на работа в този случай са по-високи, отколкото при използване на традиционния механичен такер.

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможно е несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.