Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 70 229 продукта и наличност над 5 674 433 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
70 229 продукта в наличност.
5 674 433 Артикула.
Подреди по
Резултати

Вибрационни шлайфмашини

Виброшлайфът е електрически инструмент, който се използва от професионалисти и любители най-вече в сферата на дърводелството. Той е перфектен за фини довършващи дейности върху дървени плоскости, с които дисковите и лентовите шлайфове не могат да се оправят.

 

Ръчното шлайфане е приложимо за малки детайли, но стане ли дума за обработване на по-мащабни повърхнини е редно да се избере електрически виброшлайф. Той се захранва от електрическата мрежа и може да извършва действия непрестанно, предлагайки голяма производителност.

 

С вибрационни шлайфмашини благополучно ще премахнете боя, лак и мръсотия от дървени предмети.

 

Устройство на виброшлайфа

 

Важните конструктивни елементи при повечето виброшлайфове са:

 

 • Потенциометър за регулиране на честотата на вибрациите
 • Пусков прекъсвач
 • Комплект прахоуловителна кутия (микрофилтърна система)
 • Обтягаща скоба за захващане на шкурката
 • Шлифовъчна плоча
 • Шкурка
 • Ръкохватка
 • Маркуч за изсмукване
 • Захранващ кабел и други.

 

Как работят електрическите виброшлайфове?

 

 Елементарен е принципът на работа на вибрационните шлайфмашини. Двигателят образува вибрации на работната плоча, към която е прибавена шкурката. Работата с виброшлайф е лесна, сигурна и необременяваща спрямо ръчното шлайфане.

 

Вибрациите, появяващи се по време на шлайфане, са изключително добре гасени чрез вътрешната демпферираща система, дали чрез гумени тампони или друго.

 

Другите фини вибрации, които се появяват в дръжката, благонадеждно се залавят от меки антивибрационни материали на дръжките, с които голям брой от моделите мапините за шлайфане днес вече са снабдени.

 

Приложение на електрическите виброшлайфове

 

 • Изработка на мебели – без значение дали сте любител или професионален майстор, всеки производител на мебели се нуждае от вибрационна шлайфмашина
 • Изработка на шкафове - има разлика между изработката на мебели и шкафове. Мебелите включват много свободно стоящи парчета, докато шкафовете обикновено включват вградени и заключващи компоненти, около които може да се шлайфа само с електрически виброшлайф
 • Изграждане на стълбище - това е дърводелска задача, която изисква шлайфане на голяма повърхност. Ускорете този процес, като използвате вибрационен шлайф
 • Производство на играчки - Ако сте един от занаятчиите, който създава детски играчки, шлифовъчните машини ще улеснят работата Ви.

 

При нужда от помощ не се колебайте да се насочите към нашите експерти за допълнителна консултация.

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможни са технически грешки, както и несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. При такива, наш сътрудник ще се свърже с вас за уточнение преди обработка на поръчката. "Баш Майстора ООД" си запазва правото да променя цените без предизвестие както и да коригира сгрешени параметри без предварително уведомление. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.