Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 69 356 продукта и наличност над 3 811 836 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
69 356 продукта в наличност.
3 811 836 Артикула.

Festool е синоним на машини с високо качество и техническо съвършенство

Festool е синоним на машини с високо качество и техническо съвършенство

Инж. Дочка Веселинова е завършила ВМЕИ „Ленин” – сега Технически университет в София през 1984г., специалност „Технология на машиностроенето и металорежещи машини”. През първите години от своя професионален път работи като конструктор. Вече повече от 18 години работи за марка Festo, направление ръчни ел. и пневматични машини. През 2000 г. марката се преименува на Festool. Първите 3 години във Festo е специалист в сервиза на марката, по-късно се занимава с директни продажби в офиса, а след 2006 година стартира като търговски представител на Festool в България и отговаря за създаването, укрепването и разширяването на дилърската мрежа. 

 

- Г-жо Веселинова, бихте ли представили Festool и дейността на  компанията на българския пазар? 

- Машините на Festool са с история от 1925 г., когато в Германия Готлиб Щол основава предприятието Fezer & Stoll. През 1927 г. то се преимену ва на Festo, а през 2000 г. се нарича вече Festool. Това е позната марка сред професионалистите мебелисти и автобояджии в България от повече от двадесет години и до днес продължава да е синоним на машини с най-високо, безкомпромисно качество и техническо съвършенство.

 

През 2012 г. собствениците и мениджърите на фирмата решиха да закрият склада в България и да преструктурират дейността на българското представителство на Festool. На нашия пазар останаха двама търговски представители с мощен набор демонстрационни машини. От юли 2012 г. Festool търговските партньори в България поръчват и внасят директно стоки Festool от унгарския склад на фирмата и подразделението й в Унгария Tooltechnic Systems Kft. 

 

- За читателите на списание СТРОИТЕЛИ ще е интересно да научат повече за последните продукти, които вече предлагате на пазара. 

- През есента на 2013 г. Festool разшири своята продуктова гама в нови сфери на приложение. Към познатите досега машини за дърводелския, бояджийския и автомобилния сегмент Festool доставя вече и машини за строителството на дървени конструкции, реновиране и саниране. 

Става въпрос за доказани професионални продукти, които досега се предлагаха под дъщерната ни марка Protool. Най-добрите инструменти на марката Protool преминаха в програмата на Festool. 

 

В сектор пробиване/завиване имаме нов мощен четирискоростен акумулаторен винтоверт QUADRIVE във варианти: обикновен и ударен, нова четирискоростна бормашина с ел. захранване QUADRILL също във варианти обикновена и с механичен удар. Благодарение на интелигентната система FastFix за бърза смяна на патронника нашите акумулаторни винтоверти и бормашини с мрежов кабел мигновено могат да бъдат преоборудвани в 5 различни инструмента: бормашина, винтоверт, ъглова бормашина, ъглов винтоверт и специализиран винтоверт за сухо строителство. 

 

Не на последно място са и новите висококачествени Li-Ion батерии с капацитет 4,2 Ah, които също са с три години гаранция. Вече можем да предложим и специализиран акумулаторен винтовърт за монтаж на гипсокартон. За шлайфане на бетон, саниране, рязане предлагаме серията RENOFIX саниращи фрези, шлайфмашини за бетон с диамантен работен инструмент, машини за рязане на бетон и камък с диамантен работен инструмент и подходящите за тези вредни прахове прахосмукачки. Festool гарантира ефективното, безпрахово и лесно отнемане на материал. 

 

Имаме и нов модел прахосмукачка за работа на строителната площадка. Тук искам да обърна специално внимание колко важна е ролята на прахоизсмукването. За предпазване на здравето, за добро впечатление пред клиентите след като сте оставили обекта чист, за удължаване живота на машината, за работа без проблеми и достигане на прецизни резултати. Прахоизсмукването трябва да се осъществява директно от машината по време на работа обработване на камък, зидария, хоросан, бетон, цимент, мазилка и др. се отделят прахове, които съдържат частици пясък с кварц. Тези прахове са категоризирани като опасни за здравето и Festool предлага прахосмукачки, сертифицирани за такъв тип прахове. Имаме цяло семейство от иновативни бъркалки за смесване и разбъркване на разтвори. С патентованата система ErgoFix може лесно и удобно да си нагласите височината на машината така, че гърбът да ви  е "благодарен" и след края на работния ден. 

 

- Предлагате на клиентите си и сервизно обслужване. Разкажете за тази Ваша услуга. 

- Като лидер в сегмента професионални ръчни електрически и пневматични машини през 1999 г. Festool стартира с гаранцията 1+2 или общо 3 години гаранция. Тази година Festool постави нов стандарт в тази индустрия с пакет услуги SERVICE allinclusive. 

 

Ние правим всичко, което можем, за да убедим нашите клиенти, че машините Festool са не само по-сигурна инвестиция, но предлагат и много дългосрочни ползи. С новия пакет SERVICE all-inclusive, който е на разположение на клиентите от април 2013 г., Festool вдигна летвата много високо: 36 месеца гаранция дори за бързоизносващите се части (въгленови четки, лагери, гумени маншони); безплатен транспорт до сервиза на машините в  гаранционен срок; гаранция защита от кражба – нова машина, ако вашата бъде открадната. 

 

Още една услуга: ако си купите машина Festool, ще имате възможност да я върнете в 7-дневен срок, ако се окаже, че не е точното решение, за да се справите с вашата задача. И накрая, Festool гарантира наличност на резервни части за 10 години след прекратяване производството на всяка машина. Ако няма налична резервна част за вашата машина, то вие ще получите нова напълно безплатно. 

 

- Бихте ли споделили какво да очакват клиентите Ви през тази година? 

- В областта на строителството, санирането и реновирането ще имаме акумулаторен перфоратор клас - 1,8J с акумулаторни батерии 4,2 Ah Li-Ion – лек, удобен и много здрав. Благодарение на отличната си ергономия, компактна форма и хармонично разпределение на теглото, акумулаторният перфоратор BHC 18 може да бъде воден стабилно и само с една ръка. С тегло от само 2,4 кг той се счита за най-лекия в своя клас, което улеснява значително пробиването над глава и работа в неудобна поза. Като перфоратор е подходящ за пробиване на отвори за дюбели, за пробиване в бетон с пневматичен удар или пробиване на плочки без удар. 

 

BHC предоставя най-висок работен комфорт за продължителна работа без умора, благодарение на малките вибрации. BHC 18 е перфектното решение на всички задачи при довършителни работи. И не на последно място, всички Li-йонни батерии на Festool са с 3 годишна гаранция.

 

Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможни са технически грешки, както и несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. При такива, наш сътрудник ще се свърже с вас за уточнение преди обработка на поръчката. "Баш Майстора ООД" си запазва правото да променя цените без предизвестие както и да коригира сгрешени параметри без предварително уведомление. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.