Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 55 078 продукта и наличност над 4 307 275 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
55 078 продукта в наличност.
4 307 275 Артикула.
Подреди по
Резултати

Уреди за проследяване на кабели

Уредите за проследяване на кабели са много популярни уреди, необходими при започването на всеки ремонт. Причината за това е, че много често изпитваме затруднения да определим какво ще открием вътре в стената, по която възнамеряваме да работим.

 

За да пробием отвор ни трябват необходими познания какви кабели се намират вътре в стената, за да избегнем неприятни последици като счупване на свредлото при неочакван контакт с арматурата в стоманобетона или повреда на електрическите проводници и водопроводни тръби.

 

Тук на помощ идва електронният детектор за електрически кабели или скенери за стени. За да избегнем неприятните последици се налага да се оборудваме с уред за проследяване на кабели или скенер за стена.

 

Функции на уреда за проследяване на кабели

 

Основната функция на уреда за проследяване на кабели е откриване на електрически проводници под мазилката в стената. Използвайки уреда можете точно да определите наличните в стената електрически проводници и да се предпазите от попадане на свредлото в кабел.

 

Също така можете да избегнете токов удар и да си създадете допълнителна работа, ако прекъснете кабел поради невнимание, което възстановяване може да надхвърли многократно цената на самия скенер за електрически кабели.

 

Детекторът за електрически кабели притежава и функция за откриване на метал. При пробиване на дупка в стената е много вероятно свредлото да попадне в метална арматура или във водопроводна или газова тръба, ако правите ремонт на кухнята или банята.

 

За да избегнем повредата на свредлото в най-добрия случай или да нарушим целостта на водопровода или газопровода ще Ви е необходим уред за проследяване на кабели.

 

Поради факта, че електрофизичните свойства на всеки материал са различни, детекторите могат лесно да бъдат идентифицирани чрез електромагнитното поле. Посредством детектор за електрически кабели ще облекчите работата си, както и ще осигурите безопасност по време на ремонтни дейности и ще избегнете нежелани последствия и непредвидени разходи.

 

Какво е необходимо да знаем при покупка на уреди за проследяване на кабели?

 

Съществуват множество разновидности, но основно трябва да се обърне внимание на няколко основни параметъра, а именно:

  • точност на откриване
  • дълбочината на проникване и идентификация
  • възможността за самокалибриране
  • видовете материали, които открива детектора.
Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможно е несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.