Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 68 921 продукта и наличност над 3 964 576 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
68 921 продукта в наличност.
3 964 576 Артикула.
Подреди по
Резултати

Бензинови косачки

Бензиновите косачки косят изключително равномерно тревния килим, правейки повърхността равна и красива. С тях се работи бързо и качествено. Най-хубавото е, че нямате нужда от специализирана квалификация, за да работите с тях.

 

Бензиновите косачки се употребяват в случаите, когато е нужно окосяване на определена тревна повърхност. При тях съществува вариант за регулация на височината. Можете да настройте бензиновата косачка за късо подравняване. Така на тревата ще й е нужно повече време за израстване.

 

Косачките не се нуждаят от връзка към електричество. Могат да се справят с големи тревни терени и площи, където с кабел би било трудоемко да се премине. Особено подходящи са за косене на големи неравни повърхности.

 

Преди да си купите бензинова косачка е важно да се обърне внимание на няколко неща – площта, върху която ще я ползвате, вида и дължината на тревата.

 

Основни характеристики на бензиновите косачки

 

 • Ширина на косене

 

Ширината на косене е една изключително важна характеристика. От нея зависи колко време ще косите Вашия двор. Малките обикновени косачки за трева, които се предлагат на пазара, са с ширина на косене от 32 см, а най-големите - 46 см. Това не е от голямо значение, ако косите веднъж на месеца или по-рядко. Но ако градината Ви е голяма, то със закупуването на по-голяма бензинова косачка ще спестите време и усилия.

 

 • Мощност

 

Мощността е друго важно качество при избора на бензинова косачка. Тя се измерва по различен начин при електрическите и бензиновите косачки. Колкото по-мощна е машината, толкова по-бързо може да окоси тревата и да се придвижи напред. Повечето мощност я прави по-ефективна и позволява за единица време да косим по-голяма площ.

 

 • Наличие на кош

 

Наличие на кош е още един елемент, който не трябва да пренебрегваме. Не е добре тревата да се остава след окосяването. Ако не я събираме, с времето тя се натрупва, загнива и пречи на почвата. Това ни създава допълнително работа за отстраняване на загнилата трева. По тази причина е хубаво да заложите на бензинова косачка с кош. Колкото по-голям е коша, толкова по-рядко се налага да го изхвърляте. Стандартно, косачките са с кош, който варира между 25 л и 70 л.

 

 • Задвижване

 

Задвижването (самоходни и несамоходни) e функция, която има значение за окосяването на големи площи от порядъка на 400-500 м2. При самоходните бензинови косачки при активирането й предните колела се задвижват и тя се придвижва сама в тревата. А Вие само я следвате и насочвате в желаната посока. Косачката без задвижване, дори и активирана, стои и коси на едно място. За да продължите да косите, Вие трябва да я бутате и управлявате.

 

 • Височина на косене

 

Височина на косене е характеристика, която се определя от вида на косачката. Бензиновите косачки могат да се повдигат повече и косят от 20 до 90 мм от земята.

 

Какви бензинови косачки ще откриете при нас?

 

Нашите бензинови косачки ще извършат косенето истинско удоволствие. Те са еднакво подходящи за средно големи и големи тревни площи. Разполагат с няколко режима на работа и Ви позволяват да калибрирате височината на косене с точност до последният милиметър.

 

Разполагаме с различни видове бензинови косачки за Вашите нужди. Заложили сме не само на голямото разнообразие, но и на високото качество.

 

В онлайн магазин „Баш Майстора“ работим с някой от най-утвърдените на пазара производители:

 

 • HONDA
 • HUSQVARNA
 • MAKITA
 • RAIDER
 • REM Power
 • STIHL.
Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможни са технически грешки, както и несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. При такива, наш сътрудник ще се свърже с вас за уточнение преди обработка на поръчката. "Баш Майстора ООД" си запазва правото да променя цените без предизвестие както и да коригира сгрешени параметри без предварително уведомление. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.