Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 69 517 продукта и наличност над 3 767 564 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
69 517 продукта в наличност.
3 767 564 Артикула.

Електрическа фреза - предимства и недостатъци

Всичко, което трябва да знаете при покупка на електрическа фреза
Електрическа фреза - предимства и недостатъци

Избор на електрическа фреза

 

Електрическата фреза е незаменим помощник за земеделци и градинари и представлява инструмент за обработка на почвата. Оборудвана с въртящи се метални мотички, тази машина прецизно и ефективно разбива сухата земя и буци пръст.

 

Този вид машина е високо оценен от земеделците и е важна част от инвентара с градинска техника, тъй като тя превръща обикновената почва в благоприятна среда за развитието на семена и луковици.

 

В това ръководство ще научите предимствата и недостатъците на електрическите фрези, както и критериите при избор на подобна градинска техника.

 

 

Какво представлява електрическата фреза

 

Електрическата фреза за копаене е неизменен помощник както за професионални градинари и земеделци, така и за любителите в градината. Този инструмент е важна част при подготовката на почвата за садене и засаждане на растения. След като веднъж сте използвали електрическа фреза, няма да искате да се върнете обратно към традиционната лопата и мотика.

 

Мотофрезата е в състояние да извършва множество задачи, включително разкопаване на почвата, разрохкване на земята, подготовка на градински легла за семената, както и наторяване с оборска или изкуствена тор.

 

Малките модели фрези с по-компактни размери и лека конструкция могат да бъдат използвани дори в ограничени пространства като закрити оранжерии и тесни цветни градини, като същевременно гарантират, че корените или стеблата на съседните растения няма да бъдат увредени.

 

Всеки професионалист и любител има различно мнение каква електрическа мотофреза да закупи. Затова е нужно да бъде изключително запознат с всякакви специфики относно този тип градинска техника.

 

 

Предимства и недостатъци на електрическите фрези

 

Електрическите фрези са изключително полезни инструменти за обработка на почвата в градината. Те имат свои предимства и недостатъци, които следва да се имат предвид при избора на подходящия модел. 

 

Предимства:

 

 • Изключително безшумна;
 • Лесна при използване и поддръжка;
 • Не генерира вредни емисии поради липсата на двигател с вътрешно горене;
 • Не се налага да мислите за поддръжка, като смяна на филтри и масло, както и за доливате на гориво.

 

Недостатъци:

 

 

Тук е моментът да споменем, че в нашето ръководство за покупка на мотофреза ще научите много любопитни неща, които ще Ви бъдат в изключителна полза и ще Ви помогнат да направите най-добрия избор.

 

 

Критерии при избор на електрическа фреза

 

Каква електрическа фреза да купя? Мнения и препоръки.

 

Нека да разгледаме основните характеристики на електрическите мотофрези:

 

Мощност

 

Мощността може да варира в голям диапазон в зависимост от модела и неговите спецификации. Обикновено, мощността се измерва във ватове (W) или конски сили (к.с.). 

 

За домашна употреба може да се срещнат модели с по-ниска мощност, например между 500W и 1500W. За по-професионални или тежки задачи, като обработка на по-големи градински площи или земеделски участъци, е препоръчително да се използват фрези с по-голяма мощност - над 1500W.

 

Работна дълбочина

 

Работната дълбочина на електрическата фреза определя колко дълбоко може да проникне инструмента в почвата при работа. Това е важен фактор, който определя колко ефективно фрезата може да подготви почвата за садене или засяване.

 

Различните модели на електрическите фрези имат различни работни дълбочини в зависимост от техните спецификации и предназначение. Обикновено работната дълбочина може да варира между няколко сантиметра до няколко десетки сантиметра.

 

Работна ширина

 

Работната ширина на електрическата фреза е разстоянието, което инструментът може да обработи в едно минаване. Това е важен параметър, който определя колко широка област от почвата може да бъде обработена едновременно, което влияе на ефективността и скоростта на работа.

 

Обикновено работната ширина може да варира от около 20 см до около 60 см.

 

Обороти 

 

Оборотите на електрическата фреза са признак за скоростта на въртене на нейния ротор или остриета. Те играят важна роля в ефективността и резултатите от работата с фрезата. По-високите обороти обикновено означават по-голяма скорост на обработка и по-лесно проникване в почвата, което води до по-бързо и по-ефективно копаене или обработка.

 

Ергономичност и тегло

 

Управлението на електрическите фрези е лесно и не изисква значително усилие. Тяхното тегло обикновено варира между 7 и 14 килограма. Ако търсите мощна електрическа фреза, може да се насочите към по-тежките модели. В зависимост от характеристиките на уреда, той може да разрохква почвата на дълбочина до 25 сантиметра.

 

Прочетете още:

 

 

Съвети при работа с електрическа фреза

 

Ето няколко съвета, които да имате предвид при работа с този вид машина:

 

 • Прочетете внимателно ръководството за потребителя.
 • Носете подходяща защитна екипировка.
 • Подгответе работната зона.
 • Регулирайте дълбочината на фрезоване.
 • Поддържайте фрезата за отлична и безпроблемна работа.
 • Изключвайте я при настройване или почистване.

 

 

Съвети за безопасност и поддръжка

 

 • Не е препоръчително да работите с електрическа фреза в мокро време.
 • Трябва да следите кабелът да не заплита по пътя.
 • Да внимавате да не се спънете в кабела.
 • Да проверявате и следите кабелът дали е здрав.

 

 

Какво да имате предвид при покупка на електрическа мотофреза

 

Колко често ще го ползвате?

 

Електрическата фреза RAIDER RD-ET01 е продукт, който може да бъде използван по-често от обикновеното. Оборудвана е с 4 на брой ножове с диаметър от 22 см и притежава мощност 750W. Работната дълбочина на фрезата e 20 см, а работната широчина е 30 см. Машината тежи малко под 9 кг.

 

Каква големина ви трябва?

 

RAIDER RD-ET03 е моделът електрическа мотофреза, който е с по-добра големина от другите модели, които се предлагат в магазини “Баш Майстора”. Притежава мощност 1000W. Работната дълбочина на фрезата е 18 см, а работната ширина е 36,5 см. Машината тежи малко под 15 кг.

 

Различните мнения за електрическите фрези могат да Ви объркат и така да направите неправилен избор и покупка. Запознайте се с няколко потенциални проблема и последици:

 

Неправилният избор на електрическа фреза може да доведе до няколко потенциални проблема и последици:

 

 • Недостатъчната мощност може да доведе до затруднения при работата;
 • Неподходящи размери и характеристики, които могат да доведат до ;затруднения при маневриране, ниска ефективност и неправилно изпълнение на задачите;
 • Липса на подходящи функции и настройки; 
 • Липса на мерки за безопасност, които могат да увеличат риска от наранявания по време на работа.

 

 

Последни думи

 

Изборът на електрическа фреза е разумен избор по няколко причини: тя е лесна за менвриране и поддръжка, има компактни размери и не изисква голям бюджет при покупка. Способността й да работи както на закрито, така и в тесни или труднодостъпни зони я прави особено удобна. Ниското ѝ тегло я прави лесна за транспортиране и пренасяне.

 

Електрическата фреза е отличен избор за начинаещи градинари, които нямат голям опит при поддръжка на градини и отглеждане на зеленчуци. Покупката на подобен вид уред може да се отплати още на първата година, стига да сте обмислили добре избора си.

 

На пазара се предлага богато разнообразие от модели, всеки от които притежава различни характеристики. Ако се чудите коя е най-подходящата електрическа фреза за Вас, нашите експерти са насреща и ще отговорят на всички Ваши въпроси в детайли. Открийте перфектния модел мотофреза от “Баш Майстора” още днес!

 

 

Вземете своята електрическа фреза от “Баш Майстора”

 

Може да поръчате Вашия нов помощник за градината, както онлайн, така и като се свържете с нас на 052 643 030 или 0883 515 051 или на имейл адрес: [email protected].

 

В “Баш Майстора” ще намерите електрически фрези от доказалите се марки на българския пазар EINHELL и RAIDER.

 

Заповядайте на място в нашия физически магазин, намиращ се в гр. Варна, ул. “Струга” 23, където ще получите индивидуален съвет, съобразен с Вашите специфични изисквания.

 

Не се колебайте, свържете се с "Баш Майстора" още сега!

 

 

Често задавани въпроси

 

Какви са основните предимства на електрическите фрези?

 

Електрическите фрези са лесни за употреба, поддържане и транспортиране. Те са идеални за работа в градината и са подходящи за начинаещи градинари.

 

Как се поддържа електрическа фреза?

 

За поддържането на електрическата фреза е важно да се следват инструкциите на производителя за редовна почистване и смазване на движещите се части. Трябва да се грижите и за съхранението й на сухо и защитено от влага място.

Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможни са технически грешки, както и несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. При такива, наш сътрудник ще се свърже с вас за уточнение преди обработка на поръчката. "Баш Майстора ООД" си запазва правото да променя цените без предизвестие както и да коригира сгрешени параметри без предварително уведомление. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.