Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 69 607 продукта и наличност над 3 695 438 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
69 607 продукта в наличност.
3 695 438 Артикула.

Как да изберете бетонобъркачка

Ръководство за избор и покупка
Как да изберете бетонобъркачка

Избор на бетонобъркачка

 

Бетонобъркачката е машина, която се използва за смесване на материали и превръщането им в бетон. Тя е подходяща както за домашни проекти, така и при сериозни строителни дейности в различните индустрии. Правилният избор на миксер за бетон е от изключително значение за качеството и лекотата на работата, която предстои да свършите. В настоящото ръководство ще Ви запознаем с различните видове бетонобъркачки и тяхното предназначение, за да можете да направите най-подходящия и информиран за Вашата дейност избор.

 

 

Какво представлява бетонобъркачката?

 

Бетонобъркачката е уред, който се използва за създаване на качествени и хомогенни строителни смеси. Тя смесва цимент, вода, пясък или чакъл, за да образува бетон. В случаите, когато е необходимо по-малко количество бетон (за малък обект или за градината), често се използват мобилни бетонобъркачки, които осигуряват достатъчно материал и време за работа, преди бетонът да се втвърди. Благодарение на миксерите за бетон, можете да приготвяте смеси за изграждане на фундаменти, бетон за изливане на колони, смеси за подови настилки и за свързване на тухли и други.

 

 

Видове бетонобъркачки

 

Пазарът предоставя изобилие от миксери за бетон с различни характеристики - от леки и преносими модели до индустриални машини с огромни размери. Как да изберем бетонобъркачка при наличието на такова голямо разнообразие? В следващите редове ще ви запознаем в детайли с различните видове бетонобъркачки и техните приложения.

 

Електрическа бетонобъркачка за бетон

 

Електрическите бетонобъркачки спестяват усилия и забъркват бетона с помощта на електричество. Те са компактни, маневрени и лесни за употреба и не зависят от температурата навън. От друга страна бетонобъркачките на ток са неподходящи за обекти без електрозахранване. Ако имате малък домашен проект, това е най-лекият и удобен вариант за Вас, тъй като електрическите миксери за бетон не изискват много поддръжка и допълнителни консумативи, като бензин, за да работят. 

 

Бетонобъркачки с двигатели с вътрешно горене

 

Миксерите за бетон с двигатели с вътрешно горене са подходящи за сериозен обем работа на строителни обекти. Те са независими, тъй като не се нуждаят от електрозахранване и са значително по-мощни от електрическите модели бетонобъркачки. За сметка на това са доста по-шумни и тежки. Такива бетонобъркачки е добре да бъдат използвани на отделени строителни площадки, а не в жилищни части, където шумът следва да бъде ограничен.

 

Полуавтоматични бетонобъркачки

 

Полуавтоматичните бетонобъркачки се използват за смесването на големи количества бетон в правилни пропорции. Те са създадени за райони без електрозахранване. Този вид миксери за бетон се задвижват хидравлично, което гарантира плавно подаване и лесно боравене с машината. Хидравличното задвижване спомага за увеличаване на производството, тъй като намалява значително времето за презареждане на машината. Полуавтоматичните бетонобъркачки са тежки и могат да бъдат използвани за общи задачи. Това е чудесен вариант за Вас, ако търсите миксер за бетон, който е подходящ за създаването на всякакви видове бетонови смеси.

 

Бетонобъркачка с непрекъснат цикъл на работа

 

При бетонобъркачките с непрекъснат цикъл на работа, подаването на материала и разбъркването му се случва постоянно без цикли на зареждане и изпразване. Благодарение на своята технология, този вид миксери могат да произведат по-голям обем смесен продукт. За сметка на тези машини имат по-високи разходи за поддръжка. Имайте предвид, че бетонобъркачките с непрекъснат цикъл на работа изискват редовно калибриране и проверка, за да се постигне желаното качество на сместа при добавени много различни материали за смесване. 

 

 

Критерии при избор на бетонобъркачка

 

Избор на бетонобъркачка - мнения, препоръки и съвети от Баш Майстора

 

Преди да направите своя избор на бетонобъркачка, запознайте се с някой от критериите, които да имате предвид при покупка:

 

Мощност

 

Съотношението между мощността на двигателя и обема на барабана е определящо за работата на бетонобъркачката. Затова е нужно да изберете мощността на модела спрямо очаквания обем на бетонната смес и интензивността на работата. При домашна употреба подходящият избор е машина с по-ниска мощност. Ако си търсите бетонобъркачка за професионална употреба, то се насочете към машините с мощност около 1500 - 3000 W.

 

Размер (обем) на резервоара

 

Тази характеристика показва максималното количество на материала, което миксерът за бетон е способен да поеме. Важно е да знаете, че бетонобъркачките могат да се пълнят до две трети с материал, тъй като е необходимо достатъчно пространство за самото бъркане на бетона. Най-разпространените модели барабани са тези от 113, 170 и 225 литра, а количеството бетон, което могат да поберат те са съответно - 75, 113 и 170 литра. Имайте предвид, че ако бетонобъркачката е препълнена с материал, сместа ще се разлива при всяко бъркане и завъртане на резервоара. Уверете се, че механизмът на завъртане на барабана е направен от стомана и е здраво закрепен към машината.

 

Рамка и колела

 

Конструкцията на машината е от изключително значение за нейното качество. Необходимо е бетонобъркачката да разполага със здрава рамка, която да издържи на продължителна употреба. При избор на бетонобъркачка, обърнете сериозно внимание на колелата на машината. Миксерите за бетон с по-големи размери се теглят от здрави колела, но при преносимите модели често се използват малки колелца, които не вършат достатъчно добра работа. Необходимо е колелата да бъдат достатъчно големи и обемни и гумите трябва да имат хубав грайфер, независимо дали ще използвате бетонобъркачката за домашна употреба или за строителен обект.

 

Клас на защита

 

Част от бетонобъркачките притежават стандарти IP45 и 1P55 за водоустойчивост, които са защитени от водата, която се използва при разбъркването на бетона. Тези модели притежават по-висока издръжливост и могат да бъдат използвани по-дълго време. Повечето миксери за бетон имат гаранция от 2 години. 

 

 

Как да изберем бетонобъркачка

 

Ако си задавате въпроса „Каква бетонобъркачка да си купя?”, то трябва да имате предвид някои основни неща при избора си. Необходимо е да определите колко често смятате да използвате машината, както и вида материал, който ще се разбърква. Електрическите бетонобъркачки са подходящи при еднократна или не толкова честа употреба, докато бетонобъркачките с двигател с вътрешно горене се пригодени за интензивна, професионална и редовна употреба на големи работни площадки. 

 

Еднократна употреба

 

Ако не сте професионалист и искате да използвате машината само за един конкретен проект, съветваме Ви да изберете електрическа бетонобъркачка с капацитет от 120 литра. Въпреки че на пазара се предлагат модели с барабан от 60 литра, съветваме Ви да изберете такъв с по-голям капацитет. Това ще Ви даде възможност да изпълнявате по-голям обем от работа, при евентуална необходимост, а цената между 60 и 120 литровите миксери за бетон е минимална.

 

Честа употреба

 

Ако работите на различни обекти, които имат достъп до електрозахранване и се налага често използване на машината, бетонобъркачката с капацитет от 120 литра ще Ви свърши чудесна работа и е лек за транспортиране между обектите. Ако обема на работата Ви е по-голям, изберете миксер за бетон с капацитет на барабана от 160 или 190 литра.

 

Редовно или интензивна употреба 

 

Ако търсите машина за професионална и интензивна употреба, то Ви е необходима бетонобъркачка с по-голям барабан (минимум 250 литра). Миксерите за бетон с двигатели с вътрешно горене са идеални за Вас, тъй като няма да Ви е необходимо електричество при работа. Имайте предвид, че този вид машини са доста тежки, затова търсете модел с удобна дръжка.

 

 

Прочетете още:

 

 

 

Съвети за безопасност и поддръжка

 

Носете подходяща екипировка при използване на бетонобъркачката

 

Подходящата екипировка е ключова за Вашата безопасност при работа с бетонобъркачка. Винаги носете дрехи с дълги ръкави, дълги панталони и затворени обувки, както и предпазни очила и ръкавици, когато работите с миксер за бетон. 

 

Редовно почиствайте бетонобъркачката

 

Бетонобъркачката трябва да бъде почистена веднага след всяка Ваша работа с машината. Отлагането на тази дейност води до втвърдяване на остатъците от сместа, което прави много по трудно отстраняването им след това.

 

Изберете машина, изработена от качествени материали

 

На пазара се предлагат всевъзможни видове бетонобъркачки, някои от тях са изработени от пластмаса. Те са по-леки, но се износват бързо при почистването на бетона след употреба. Въпреки че са по-тежки, бетонобъркачките изработени от стомана имат по-дълъг период на експлоатация. 

 

Съобразете нивото на шум на бетонобъркачката

 

При работа в жилищни райони е добре да се спрете на машина с по-ниско ниво на шум. За строителни площадки може да бъде използван по-шумен миксер за бетон, който притежава и необходимата мощност. 

 

Правилно смесване на бетона

 

Прочетете внимателно инструкциите към Вашата бетонобъркачка и да смесвате материалите на партиди, които отговарят на капацитета на Вашия модел миксер за бетон. Претоварването на бетонобъркачката с повече материал може да развали сместа и да повреди машината. 

 

 

Последни думи

 

Бетонобъркачката е сред най-използваните и изключително полезни машини, която намира приложение в строителството и големите обекти, но е и незаменим помощник при малки домашни проекти и обекти. 

 

Да направим правилния избор на миксер за бетон може да се окаже трудна задача, имайки предвид разнообразието от възможности на пазара. Ако се чудите коя е най-подходящата бетонобъркачка за Вашия проект, нашите експерти са насреща, за да отговорят на всички Ваши въпроси. Открийте перфектният за Вас модел бетонобъркачка от Баш Майстора още днес.

 

 

Вземете своята бетонобъркачка от "Баш Майстора" днес!

 

Вижте всички бетонобъркачки, които предлагаме онлайн или посетете физическия ни магазин, където може да получите съвети, които да Ви помогнат при избор.

 

Предлагаме широка гама от различни видове машини, сред които електрически бетонобъркачки, бензинови и дизелови бетонобъркачки, както и полуавтоматични бетонобъркачки и такива с непрекъснат цикъл на работа.

 

Имате възможност да поръчате желания продукт, както онлайн, така и като се свържете с нас на 052 643 030 или 0883 515 051 или на имейл адрес: [email protected].

 

Заповядайте и в нашия физически магазин, който се намира в гр. Варна, ул. “Струга” 23, където на база вашите нужди и потребности ще получите индивидуален съвет за покупка. 

 

Вземете своята бетонобъркачка от "Баш Майстора" сега!

 

 

Често задавани въпроси

 

Какъв размер бетонобъркачка да избера?

 

Ако използвате бетонобъркачката рядко , в домашни условия и за малки проекти, то малък до среден размер миксер ще Ви свърши отлична работа и няма да заема много пространство. При по-сериозни обекти и строителни дейности е необходима по-голяма машина, която да отговаря на очакваната интензивност и обем на работа.

 

Как да позная перфектно смесения бетон?

 

Перфектно смесеният бетон се движи безпроблемно около барабанния миксер без да се плиска или да се рони, докато се движи. 

 

Бетонобъркачка с каква мощност да избера?

 

Мощността на бетонобъркачката зависи от обема и вида работа, която смятате да извършвате. При домашна употреба подходящият избор е машина с по-ниска мощност. При професионална употреба, то се насочете към машини, които разполагат с мощност около 1500 - 3000 W.

 

На какъв модел бетонобъркачка за домашна употреба да се спра?

 

Електрическите бетонобъркачки са сред най-подходящите варианти за домашни проекти и леки задачи. Те са с по-ниска цена, нямат нужда от гориво и са маневрени и леки за употреба. Всичко, което Ви е необходимо е електрозахранване, за да започнете работа веднага. 

Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможни са технически грешки, както и несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. При такива, наш сътрудник ще се свърже с вас за уточнение преди обработка на поръчката. "Баш Майстора ООД" си запазва правото да променя цените без предизвестие както и да коригира сгрешени параметри без предварително уведомление. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.