Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 70 229 продукта и наличност над 5 675 936 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
70 229 продукта в наличност.
5 675 936 Артикула.
Подреди по
Резултати

Електрически винтоверти

Електрическите винтоверти са едни от най-ползваните инструменти в днешното строителство. Основно се използват за ремонтни дейности, монтаж на гипсокартон, но също така и в ежедневието при монтаж на мебели, смяна на ключалки и други дейности в домовете ни.

 

Честото ползване на тези инструменти за изпълняване на операции (като завиване и отвиване на винтове) намалява умората и времето за изпълнение, което повишава производителността по време на работния процес или просто помага в ежедневието ни в определени моменти.

 

Какво трябва да знаем за електрическите винтоверти

 

Електрическите винтоверти имат ограничител, с който лесно можете да определите колко е дълбочината на завиване на винта. Предлагат се специално проектирани ограничители и регулатори на въртящия момент, които ще покажат неговата сила.

 

Винтовертите могат да работят с най-ниска скорост без намаляване на въртящия момент.

 

Това се постига чрез специална скоростна кутия, която позволява работа при намалени обороти в един или повече режими (0 - 400 об./мин. и 0 - 1100 об./мин.). Този режим на работа може да бъде постигнат, ако има плавна връзка между скоростта на въртене и нивото на натиск върху бутона за захранване.

 

Електрическите винтоверти са проектирани за лесна работа с една ръка, тялото и дръжката са ергономични, а бутоните за управление са разположени така, че да осигуряват удобна работа.

 

Обикновено винтовертите са способни да завиват и развиват винтове с различни като форма и размер глави. Структурата на някои винтоверти разрешава и автоматично подаване на винтовете.

 

Електрически винтоверти се ползват, когато поставяте винтове в твърди материали и най-вече когато искате да осигурите добро затягане, изискващо голям въртящ момент. Това важи особено за разхлабване на силно затегнати винтове.

 

Някои модели имат вграден източник на светлина за допълнително осветление на мястото на завинтване – бял светодиод. Съществуват и модели с вградени лампи, които се въртят на 90 градуса спрямо тялото, за да насочат светлината, накъдето пожелаят.


Теглото на тялото на електрическият винтоверт и неговият механизъм обикновено варира от 1000 до 2000 грама. Отличават се с ниска максимална скорост на въртене (обикновено до 3000 оборота в минута), патронник за шестостенни накрайници и други.

 

При някои модели винтоверти дръжката може да се сгъва с 2-3 фиксирани позиции. Професионалните електрически винтоверти се предлагат с механичен регулатор на въртящия момент, който има и място за пробиване на дупки.

 

Когато електрическите машини се използват в тесни пространства се създават трудности и често се оказва и невъзможно. Това може да бъде решено с помощта на допълнително устройство, което работи под ъгъл от 90 градуса спрямо оста на инструмента.

  

Важна особеност на немалка част от съвременните винтоверти е присъствието на електрическа спирачка – при прекъсване на двигателя патронникът не продължава да се върти по инерция, а моментално спира.

 

Закупете висококачествени електрически винтоверти в онлайн магазин „Баш Майстора“ на утвърдени производители с гаранция като:

  • BOSCH
  • DEWALT
  • HIKOKI
  • MAKITA
  • METABO
  • MILWAUKEE
  • RAIDER.
Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможни са технически грешки, както и несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. При такива, наш сътрудник ще се свърже с вас за уточнение преди обработка на поръчката. "Баш Майстора ООД" си запазва правото да променя цените без предизвестие както и да коригира сгрешени параметри без предварително уведомление. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.