Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 48 181 продукта и наличност над 4 431 613 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
48 181 продукта в наличност.
4 431 613 Артикула.
1 2
Подреди по
Резултати
1 2
1 2

Винтоверти електрически

Винтовертите с кабел са сред най-широко използваните инструменти в съвременното строителство. Основно се използват при извършването ремонти и довършителни работи, за монтаж на гипсокартон, но също и в бита при монтаж на мебели, смяна на брави и други дейности в нашия дом.

Честото използване на електрически инструменти за извършването на еднообразни операции, каквито са завиване и развиване на винтове например, намалява умората и времето за извършване, което води  до повишаване на производителността при работния процес на майстора или просто спомага ежедневието ни в даден момент.

 

Мощността на винтовертите с кабел е приблизително 600 W. Тежестта на уреда е съобразена да се използва главно с една ръка.

 

Винтовертите със захранване от електрическата мрежа, разполагат с ограничител за определяне на дълбочината, на завиване, на винта. Налични са специално разработени за целта ограничители, така и регулатори на въртящ момент, които показват силата му.

 

Винтовертите могат да работят с минимална скорост без това да води до намаляване на въртящият момент. Това се постига със специална предавателна кутия, позволяваща работата на понижени обороти в един или няколко режима (0 - 400 об./мин. и 0 - 1100 об./мин.). Постигането на подобен режим на работа е възможно и ако е налице плавна зависимост между скоростта на въртене от степента на натискане на захранващия бутон.

 

Електрическите винтоверти с кабел са конструирани с оглед лесно да се борави с една ръка, корпусът и ръкохватката са ергономични, бутоните за управление са разположени така, че да осигуряват удобство при работа. Обикновено винтовертите предлагат възможност за завиване и отвиване на винтове с различни, като форма и размер глави. Конструкцията на някои винтоверти позволява и автоматично подаване на винтовете.

 

Електрически винтоверти се използват при поставянето на винтове в твърди материали и най-вече осигуряване на доброто им затягане, когато се изисква голям въртящ момент. В още по-голяма степен това се отнася за отвиване на силно затегнати винтове.

 

За допълнително осветяване на мястото на завинтване има модели с вграден светлинен източник бял светодиод. Съществуват и модели със завъртаща се на 90 градуса спрямо тялото вградена лампа, което позволява насочване на светлината в желаната посока.
Теглото на корпуса на електрически винтоверт, заедно с неговия механизъм, обикновено варира между 1000 и 2000 грама. Характеризират се с ниска максимална скорост на въртене, която обикновено е до 3000 оборота в минута, патронник за шестостенни накрайници и могат да завиват винтове с диаметър до 6-7 mm.

 

Някои модели винтоверти дръжката е сгъваема, с 2-3 фиксирани положения. Професионалните електрически винтоверти са снабдени с механичен регулатор на въртящия момент, който има и позиция за пробиване на отвори.

 

Когато винтоверти се използват в тесни места, това създава затруднения, а често се оказва и невъзможно. Това се решава чрез използването на допълнително приспособление за работа под ъгъл от 90 градуса спрямо оста на инструмента.

 

Важна особеност на част от съвременните винтоверти е наличието на електрическа спирачка - при изключване на двигателя патронникът не продължава да се върти по инерция, а веднага спира.

 

Закупете висококачествени, електрически винтоверти с кабел в онлайн магазин „Баш Майстора“ , на утвърдени производители с гаранция като:

 

Възползвате се сега и от безплатна доставка за поръчки на стойност над 99 лв.

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможно е несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях, без това да променя основните му параметри и характеристики. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.