Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 48 181 продукта и наличност над 4 431 613 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
48 181 продукта в наличност.
4 431 613 Артикула.
1 2 3 ... 5
Подреди по
Резултати
1 2 3 ... 5
1 2 3 ... 5

Бормашини електрически

Строителните и ремонтните дейности са дълго и трудоемко занимание. Точно затова всеки майстор се нуждае от сигурен помощник, който да е винаги под ръка при нужда от пробиване, завиване или развиване. Без значение дали става въпрос за ремонт у дома, работа в строителството или по автомобила. Бормашината е надежден инструмент, който e сред най-предпочитаните инструменти за професионални и домашни майстори.

 

Този уред може да се използва за пробиване на дупки в метал, дърво, бетон и камък, завиване и развиване на винтове. Дори за шлайфане и оформяне на определени детайли. Едно от най-големите му предимства е, че е подходящ за работа с различни повърхности и материали.

 

На пазара можете да откриете разнообразие от бормашини. Изборът е голям и задачата да откриете най-добрия модел за Вашите нужди може да се окаже голямо предизвикателство. В повечето случай се налага да избирате  между десетки уреди с различни производители и характеристики.

 

Правилният избор на бормашина Ви позволява бързо и лесно да изпълнявате всяка задача свързана с Вашата дейност. Но преди да се спрете на определена машина трябва да определите какви са нуждите Ви. Ще използвате ли бормашината за домашна употреба, един или два пъти седмично, или за професионални нужди?

 

След това можете да обърнете внимание на размера и теглото. Тези два фактора влияят на времето, в което ще можете да работите непрекъснато с уреда. Освен това от голямо значение е избраният модел да е достатъчно удобен за държане, за да не се изморяват ръцете Ви.

 

Съветваме Ви да предпочетете бормашина, която е лека и с по-високи технически характеристики. Така ще бъдете подготвени каквато и дейност да Ви се наложи да извършите.

 

Повечето стандартни бормашини са с кабел и се захранват от електрическата мрежа, което може да затрудни движенията Ви. Насочете се към бормашините с акумулаторна батерия, ако се нуждаете от по-голяма мобилност или Ви трябва за работа на открито, извън дома и работното място.

 

Какви основни видове бормашини има?

 

Пробивни бормашини – сравнително малки по размер и тегло. Те са универсалния вариант за всички леки домашни задачи като сглобяване на рафтове и мебели. Пробивните бормашини ще се справят отлично с пробиване на отвори в различни материали, отвиване и завиване на винтове. А използването на различни свредла ще помогне за изпълнението на повече разнообразни задачи.

 

Комбинирани бормашини – може да се каже, че са почти еднакви с пробивните бормашини. Като разлика между двата вида може да се посочи, че са по-подходящи за пробиване на твърди материали. В някои от комбинираните бормашини се използва безчеткова технология. Благодарение на нея моторът е вграден, така че машината е по-компактна, издържлива и генерира по-малко топлина.

 

Ударни бормашини – подобни са на перфораторите. Работят чрез бързи и последователни удари, което ги прави подходящи за пробиване на зидария, бетон и камък. Разликата между ударните бормашини и перфораторите е, че първите не позволяват да се използва ударната функция без пробивната.

 

Перфоратори – наричани още SDS бормашини. Те са чудесни за пробиване на зидария и бетон. Имат голяма мощност, което ги прави по-тежки, обемни и трудни за използване в домашни условия. Тяхната ударна функция позволява по-бързото и лесно пробиване на твърди и плътни материали. При нужда ударната функция може да се изключи и да се използва перфоратора, като обикновена пробивна машина. Или обратното -  да изключите пробивната функция и да използвате ударната за къртене.

 

Какви видове бормашини има според захранването?

 

Акумулаторни бормашини – наричани още винтоверти. При този вид няма кабел и могат да се използват навсякъде – на открито и закрито. Дават Ви голяма свобода на движенията, което е голямо предимство. Така ще можете да работите и на по-отдалечени и трудно достъпни места. Заради акумулаторната си батерия, тези машини могат да бъдат по-тежки от кабелните.

 

Кабелни бормашини – захранват се от електрическата мрежа. Подходящи са както за домашна, така и за професионална употреба. Използват са за дълги и трудоемки задачи, за чието завършване е необходимо повече време. Имат постоянно захранване и не е необходимо да се зареждат или сменят батерии. Целта е да можете да работите дълго време без прекъсване. Заради кабела има риск от спъване в него или да се заплете някъде, да бъде прекъснат или просто да не е достатъчно дълъг в даден момент.

 

Какво още трябва да знаете за бормашините?

 

Мощността на бормашините се измерва във ватове – W. Тя показва колко силна е машината. Колкото повече вата, толкова по-добре. Особено, ако ще пробивате твърди материали като бетон.

 

Много важна характеристика за бормашините е въртящия момент. Той се измерва в нютон/метри (Nm). Отнася се до силата на въртене на уреда. Някои модели имат до 20 различни степени за избиране на въртящия момент. За всяка повърхност се нуждаете от различна степен на въртящия момент. Най-добре е винаги да започвате пробиването на по-ниска степен и постепенно да увеличавате въртящия момент.

 

Скоростта на бормашините се измерва в обороти в минута (RPM).  Тя Ви показва колко бързо се върти бормашината и обикновено се дава скоростта без товар. Това означава, че дадената скорост е измерена на свободен ход.  Обикновено скоростта на въртене намалява, когато бургията влезе в контакт с повърхността на пробивания материал. Има модели бормашини, които Ви позволяват да променяте скоростта на въртене в зависимост от материала и работата, която извършвате.

 

Силата на удара на бормашините се измерва в джаули (J). Отчита с каква сила удря чукът на бормашината. Колкото повече джаули, толкова по-силен и тежък е ударът. По-силният удар спомага за по-бързото и лесно пробиване. Особено важен е при перфораторите, когато се използват за къртене.

 

Друга важна характеристика е ударите в минута на бормашините (min-1). Показват колко удара получава бургията за минута време. Това помага да се ускори процесът на проникване при пробиване в зидария и камък.

 

При работата с бормашините, затихването на вибрациите е също важен аспект. Тази функция намалява вибрациите като абсорбира енергията, която се отделя при пробиването. Така работата с бормашината е по-гладка. Крайният резултат по-добър и животът на машината се удължава, а Вашите ръце и стави са по-защитени.

 

Друга интересна функция е аварийната спирачка. Особено полезна при перфораторите. При удряне на нещо по-твърдо машината спира удара и пробиването, за да предотврати нежелани инциденти.

 

Имайте в предвид, че при бормашините свредлата са с различна дебелина и се сменят. Те са универсални и съвместими с повечето бормашини, а смяната им става бързо и лесно. Единственото, което трябва да направите е да изберете правилния размер свредло. В комплекта на някои модели може да има някои основни свредла.

 

Какви бормашини можете да откриете при нас?

 

В онлайн магазин „Баш Майстора” можете да откриете бормашини от нисък, среден и висок ценови клас. Те се различават по своите характеристики и предназначение. Постарали сме се да Ви предложим голямо разнообразие от модели.

 

Работим едниствено с реномирани марки, които се отличават с високото си качество:

 

Можете да разчитате на експертен консулт от нашите търговски представители, ако имате нужда от помощ с избора.
Всички поръчки на стойност над 99 лева са с БЕЗПЛАТНА доставка.

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможно е несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях, без това да променя основните му параметри и характеристики. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.