Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 70 229 продукта и наличност над 5 674 434 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
70 229 продукта в наличност.
5 674 434 Артикула.

Как да изберете акумулаторен винтоверт:

Кой е най-добрият винтоверт? Оптимални характеристики и важни съвети за Вашия правилен избор:
Как да изберете акумулаторен винтоверт:

Най-добрият винтоверт за Вас!

Как да изберете марка и модел?

 

Решили сте, че имате нужда от акумулаторен винтоверт, като може би е необходимо да притежава и ударна функция? Изборът на винтоверти е голям и е препоръчително да потърсите съвет, за да вземете най-подходящия за Вас, според предназначението и бюджета, с който разполагате.  


Как да изберете винтоверт:

 

Кой е най-добрият винтоверт? На пазара за инструменти и техника вече се предлагат безкрайно много модели и марки винтоверти, както акумулаторни, така и електрически с кабел. Определени модели разполагат и с функция ударно пробиване. Голяма част са произведени с екстри, като безчетков мотор, вградено осветление, бързо сменяем патронник и накрайници за ъглово пробиване. Други идват в комплект с батерии, с голям капацитет и зарядно устройство за бързо зареждане. Затова най-добрият модел е различен, според Вашите нужди, предназначение на работа и бюджет.

 

Акумулаторен винтоверт MAKITAКогато избирате акумулаторен винтоверт, първо направете преценка какво ще бъде натоварването на работа, като сила на въртящия момент и като часове продължителност работа на батерията. След това помислете какви допълнителни характеристики искате да има Вашия винтоверт.

 

Колкото по-екстремно ще бъде натоварването, например при индустриални дейности, строителство и изграждане на конструкции, да кажем за дървени къщи и монтиране на гипсокартон, където техниката се използва непрекъснато и трябва да издържи дълги часове с едно зареждане и без да прегрее, толкова по-мощен мотор и голям капацитет на батерията ще е необходим. Ако смятате, че във Вашата работа ще бъде необходимо завиване на винтове с голямо сечение и дължина, или ще пробивате отвори в твърди повърхности, консултирайте се с експертите от магазини Баш Майстора, дали е по-добре да изберете модел винтоверт с ударна функция.


Оптимални характеристики на Вашия винтоверт:

 

Според нас акумулаторните винтоверти са като всяка друга техника, по отношение на това, че може да бъдат много специфични и при дадени модели с висока стойност, така че Вие купувате такава машина един път, с идеята че тя ще бъде до Вас за дълго време.

Винтовертът е един от най-полезните инструменти, които някога ще притежавате. Той ще Ви помогне в изпълнението на почти всеки проект, който започнете в работата си, или в домашни условия. Но ако използвате машина с лошо качество, или не я използвате по правилен начин, тя може да причини много поражения и да изгуби много от Вашето ценно време.

С това предвид, не купувайте бюджетен винтоверт, с който след това да опитвате пробиване на отвори в бетон или твърдо дърво, за да не попаднете в ситуация, в която нито сте свършили дадената задача, нито използвания инструмент ще може да продължи работа, без посещение в сервиза.

 

Акумулаторни винтоверти FESTOOLАко искате здрав и надежден, акумулаторен винтоверт, който ще усещате удобно в ръцете си и ще се справи леко с поставените задачи, за сметка на Вашите усилия, следвайте следния съвет:

  • Качеството е по-важно от ниската цена!

 

Наличието на локален, оторизиран сервиз, на дадена марка, за която се поддържат в наличност и резервни части, също е преимущество, което по-рядко ще получите, при избор на бюджетен инструмент от евтина марка.


При съвременните модели акумулаторни винтоверти, следните ключови елементи са важни за да направите своя правилен избор:

  • С кабел или с батерия
  • Вид и размер на батерията (при акумулаторните)
  • Избираеми функции
  • Надеждна марка
  • Вградено осветление

 


Акумулаторни винтоверти спрямо захранване чрез кабел:

 

Винтовертите на батерии предоставят много по-голям комфорт, от тези с кабел. Не Ви се налага и да търсите най-близкия контакт, нито се тревожите, че кабела може да пречи на някого. Към това, съвременните батерии и зарядни устройства, набавят необходимия заряд за съвсем кратко време.

Най-голямото предимство на винтовертите с кабел, пред акумулаторните е, че с тях може да използвате по-големи свредла и накрайници, както и разполагате с по-голяма мощност, особено ако създавате отвори в бетон или тухли. Щом се отнася до мощност, вярно е, че електрическите винтоверти с кабел са по-мощни. Но ако говорим за мобилност при работа и изпълняване на задачи из дома, акумулаторните винтоверти са незаменими. Освен това топ марките произвеждат модерни модели с много високи характеристики и сила.

 

Много модели 18V винтоверти пробиват с лекота отвори както в метал и дърво, така и в тухли и бетон. За да пробивате тухли и бетон е необходимо Вашият винтоверт да притежава ударна функция. Ако ви трябва по-мощен инструмент за пробиване, но не сте сигурни какъв точно, прочетете нашето ръководство за това каква бормашина да купите, така че да отговаря на вашите нужди!

 

Прочетете още:

 

 


Батерия акумулаторна DEWALTВид и размер на батерията:

 

Има две характеристики, които са важни при батериите - тип и волтаж.

В днешно време най-добрата батерия е литиево-йонната (Li-Ion). Ако говорим за волтаж, гамата е от 10 до 20 волта, съответно по-големия волтаж означава по-голяма мощност, но също и по-високо тегло и стойност. Затова изпробвайте, кое съотношение е най-удачно за Вас.


Избираеми функции:

 

Днешните акумулаторни винтоверти се делят на няколко типа. Едни предлагат само функция пробиване / завиване. Други включват и функция ударно пробиване.

При наличие на 3-те функции, всичко необходимо е комбинирано в една, компактна машина, която е готова за всяка задача. Комбинираните винтоверти не правят компромис със силата на удара при пробиване. Най-често цената на ударните винтоверти се отличава от тази на обикновените, които не предлагат ударна функция. Въпреки това, да разполагате с всички функции в един инструмент, е далеч по-голямо предимство и излиза по-изгодно отколкото закупуване на няколко отделни машини, които заемат и място във Вашата работилница или куфар за инструменти.


Вградено осветление

 

Хубава и много полезна характеристика, която получавате към много машини е вграденото осветление.

Много модели винтоверти, като тези на Makita, Bosch, DeWalt, Metabo, HiKoki и Festool разполагат с малка LED лампа, разположена в предната част на корпуса, която се включва автоматично, когато натиснете прекъсвача. Това Ви позволява да видите по-добре какво пробивате, когато работите в по-тъмни условия. Когато купувате своя винтоверт, е хубаво да гледате за наличието на тази характеристика.

 

Винаги може да се обърнете към нашите експерти за допълнителна консултация при Вашия избор.

Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможни са технически грешки, както и несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. При такива, наш сътрудник ще се свърже с вас за уточнение преди обработка на поръчката. "Баш Майстора ООД" си запазва правото да променя цените без предизвестие както и да коригира сгрешени параметри без предварително уведомление. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.