Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 69 517 продукта и наличност над 3 767 566 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
69 517 продукта в наличност.
3 767 566 Артикула.

Как да изберете акумулаторна пръскачка

Всичко, което трябва да знаете при покупка на акумулаторна пръскачка
Как да изберете акумулаторна пръскачка

Избор на акумулаторна пръскачка

 

Акумулаторните пръскачки ни предоставят няколко предимства пред традиционните, като основните са по-добра подвижност и лесна употреба. Също като стандартните пръскачки, те са предназначени за разпръскване на разтвори за растителна защита, торове и други течности свързани с отглеждането на цветя, овошки и селскостопански култури. Но за разлика от останалите си аналози, при акумулаторните не е необходимо да създавате налягане ръчно, да зареждате гориво или да се съобразявате с дължината на захранващия кабел.

 

Както при повечето градински инструменти и техника, може да откриете голямо разнообразие от марки и видове пръскачки. Как да направите правилния избор на акумулаторна пръскачка сред всички тези предложения?

 

“Баш Майстора” е тук за да ви помогне да изберете най-подходящата машина за разпръскване на батерии за вашата градина, с която да допълните инвентара си от градинска техника.

 

В това ръководство ще научите какво представлява акумулаторната пръскачка и как работи тя, какви видове има и по какви критерии да изберете вашата машина.

 

Нека пристъпим към първата част.

 

 

Какво е представлява акумулаторната пръскачка

 

Акумулаторната пръскачка работи посредством електрически мотор, като създава налягане в резервоара, което спомага за разпръскването на течността чрез дюза.

 

Този вид пръскачки предоставят ефективно разпръскване на течности като вода, торове, пестициди или хербициди. В противоположност на традиционните ръчни пръскачки, които изискват ръчно натискане или външни източници на електрозахранване, тези пръскачките на батерии предоставят удобство, лесна употреба и повишена ефикасност. Благодарение на тези предимства, потребителското мнение за акумулаторните пръскачки и тяхната употреба, е че те спестяват време и правят работата в градината по-приятна. 

 

 

Видове акумулаторни пръскачки

 

Според начина на пренасяне, можем да обособим три вида акумулаторни пръскачки:

 

Гръбни

Този вид електрически пръскачки са предназначени за носене на гръб. Те са проектирани, така че да имат по-голям капацитет за съхранение на течности и обикновено се използват за по-обемни задачи, като пръскане в големи градини и земеделски площи.

 

На колела

Пръскачките на колелa предоставят добра мобилност, което позволява движение из лозе, двор и други земеделски насаждения. Разполагат със стабилни, широки колела, както и с държач, на който след края на работния процес в градината да навиете маркуча за разпръскване.

 

Раменни

Този вид пръскачки на батерии се характеризират с по-малък резервоар, но предлагат същата свобода на движение, както гръбните пръскачки и тези на колела. Разполагат с презрамка, която позволява да се носят на рамо.

 

Критерии при избор на акумулаторна пръскачка

 

Как да изберем акумулаторна пръскачка - мнения и съвети от Баш Майстора

 

Преди да направите своя избор на пръскачка на батерии, запознайте се с основните характеристики.

 

Капацитет на резервоара

 

Обемът на резервоара е важен фактор при избор на пръскачка. Съобразете капацитета на уреда с размера на вашата градина, за да не ви се налага да спирате работа за повторно зареждане. В магазини “Баш Майстора”, ще откриете модели с капацитет между 3.5 и 17 литра, подходящи за площи с различна големина.

 

Обхват на разпръскване

 

При използване в домашни условия, пръскачка с обхват на разпръскване между 5 и 8 метра би свършила отлична работа. 

 

Дебит и налягане

Максималното налягане или силата на разпръскване се измерва в барове (bar). По-високото налягане означава по-голяма сила на разпръскване, което улеснява обработката на зелени площи. Максималният дебит е характеристика, която показва колко литра вода или друга течност може пръскачката да изпомпа за един час. Модели с по-висок дебит осигуряват по-силна струя на разпръскване.

 

Материал на изработка

 

Залагайте на пръскачки, които са направени от материали с висока издръжливост, като полиетилен с висока плътност (HDPE) и неръждаема стомана. Това ще осигури дълъг живот на уреда и устойчивост срещу химикали и излагане на вредни UV лъчи.

 

Мощност и капацитет на батерията

 

Мощността на батерията се измерва във волтове, колкото по-мощна е пръскачката, толкова повече енергия ще бъде на разположение на помпата, което означава по-силна струя на разпръскване.

 

Капацитетът на батерията се измерва в ампер-часове (Ah). Колкото повече ампер-часове, толкова повече електричество може да предостави батерията, преди да се наложи да я заредите.

 

Ергономичност и тегло

 

Обикновено, теглото на акумулаторните пръскачки варира от 3 до 10 кг., при празен резервоар. Съобразете теглото на уреда с вашата физическа подготовка.

 

Екстри и допълнителни функции

 

Повечето пръскачки разполагат с регулируеми дюзи, които ви позволяват да управлявате потока на разпръскване, спрямо работата която извършвате и растителноста, която обработвате.

 

Друга функция, на която да обърнете внимание са регулируемите презрамки. Наличието на подобна функция е полезно, тъй като помага да се избегнат болки в гърба и тялото. 

 

На пазара има пръскачки, които разполагат със спусък със заключващ механизъм. Това означава, че не е необходимо постоянно да натискате спусъка при работа. Просто го заключвате на място и може да пръскате непрекъснато.

 

Някои електрически пръскачки позволяват използването ѝм като духалки за листа в двора, когато се използват при празен резервоар.

 

Цена

 

Друг важен фактор при избор на акумулаторна пръскачка е бюджетът, който сте готови да отделите. В “Баш Майстора” ще откриете модели на цена в диапазона 100 - 3600 лева. 

 

 

Предимства на електрическата пръскачка

 

Елиминира нуждата от ръчно изпомпване:

 

Едно от най-досадните неща на традиционния пръскачка е създаването на налягане чрез ръчно изпомпване. С акумулаторните пръскачки вече няма нужда да спирате работа, за да създадете налягане в резервоара. Освен това, можете също да регулирате дюзата на различни опции за разпръскване, за да получите мъгла или струя.

 

По-тихи са от моторните пръскачки:

 

За разлика от бензиновите, електрическите пръскачки са практически безшумни по време на работа. Това прави акумулаторните пръскачки отличен избор в населени жилищни райони, където шумът може да създаде проблеми със съседите ви. Спестете шума, както на съседите и така и на вас, използвайки пръскачка на батерии.

 

По-лесна поддръжка:

 

Електрическите пръскачки имат по-малко движещи се части и често имат по-проста тръбопроводна система в сравнение с моторните си аналози. Това означава по-малко дефекти и по-лесна поддръжка.

 

Лесна употреба:

 

Един от основните поводи, поради които градинарите се обръщат към този вид пръскачки, е безпрецедентното удобство, което те предлагат. Тези пръскачки са проектирани да бъдат леки и преносими, което ги прави лесни за придвижване в тесни пространства и достигането до всеки ъгъл на градината.

 

По-добра точност на струята:

 

Акумулаторните пръскачки предлагат по-добра точност на струята при приложение на торове, пестициди и хербициди. Те са оборудвани с регулируеми дюзи и контрол на струята, което позволява на градинарите да постигнат равномерно разпределение на химикалите. 

 

Възможността за контрол на разпръскването гарантира, че се доставя правилното количество разтвор на растенията, предотвратявайки пренасищане и загуби. Тази прецизност повишава ефективността на химикалите и гарантира най-добрите възможни резултати за една здрава градина.

 

Прочетете още:

 

 

Съвети за безопасност и поддръжка

 

Безопасност

 

При работа с пестициди и други химикали е препоръчително да използвате предпазно облекло. Носете предпазни очила, шапка, маска, ръкавици и дрехи, които да покриват максимално тялото ви.

 

Поддръжка

 

Редовното почистване на пръскачката ще намали рисковете от заболяване на растенията поради замърсяване, смесване на несъвместими химикали в резервоара, изсъхване или втвърдяване на остатъците от продукт, корозия и повреда на уреда. 

 

След всяко използване и в края на сезон е препоръчително да почистите вашата акумулаторна пръскачка. Обърнете специално внимание на резервоара и дюзата, измийте ги със сапунена вода и ги изплакнете добре. Напълнете резервоара с чиста вода и изпръскайте съдържанието за се уверите, че няма остатъци от сапун. Съхранявайте уреда на сухо място, далеч от директна слънчева светлина.

 

 

Какво да имате предвид при покупка на електрическа пръскачка

 

Изборът на акумулаторна пръскачка зависи основно от вашите изисквания и какъв вид работа ще се извършва с нея.

 

За малки площи можете може да използвате пръскачка с презрамка за носене през рамо. Този вид пръскачки се носят през рамо и са удобни при обработка на вътрешни или оранжерийни градини.

 

За по-големи площи, най-добрият избор е гръбна акумулаторна пръскачка. В повечето случаи, те осигуряват повече налягане и мобилност в сравнение с пръскачките с презрамка. 

 

 

Последни думи

 

Електрическата градинска пръскачка е универсален уред, който предлага значителни предимства при поддръжката на зелени площи. 

 

Независимо дали имате малка градина в задния двор или голяма земеделска земя, този вид пръскачки ще ви помогнат в извършването на различни задачи. Важно е обаче да изберете най-подходящия модел за вашите нужди. Вече имате цялата необходима информация за да го направите! 

 

Ако това ръководство е провокирало допълни въпроси у вас, не се колебайте да се свържете с екипа на “Баш Майстора”, който ще ви помогне да изберете модел, който да пасва на вашите нужди.

 

 

Вземете своята акумулаторна пръскачка от “Баш Майстора” днес!

 

Може да намерите всички пръскачки на батерии, които предлагаме, както онлайн, така и във физическите ни магазини. Доверете се на професионалното мнение за акумулаторните пръскачки на нашите опитни продавач-консултанти, което ще ви помогнат при избора.

 

Предлагаме широка гама от различни акумулаторни пръскачки, сред които раменни, гръбни и такива на колела, които ще улеснят работата в градината и ще превърнат поддържането на зелените площи от досадно начинание в приятно изживяване. Разгледайте нашите предложения на водещи производители, сред които:

 

 

Имате възможност да поръчате желания продукт, както онлайн, така и като се свържете с нас на 052 643 030 или 0883 515 051 или на имейл адрес: [email protected].

 

Посетете и нашия физически магазин, който се намира в гр. Варна, ул. “Струга” 23.

 

Не се колебайте, свържете се с нас още днес!

 

 

Често задавани въпроси

 

Какво мога да правя с акумулаторна пръскачка?

 

Може да използвате пръскачката за нанасяне на пестициди, инсектициди, торове и препарати за болести по растенията. Освен това, те могат да бъдат полезни при поливане на деликатни растения и области, които изискват фино разпръскване, както при навлажняване на почвата преди засаждане.

 

Електрическа или моторна пръскачка да си купя?

 

За разлика от моторните пръскачки, които са задвижвани от бензин, тези на батерия са снабдени с електрически двигател с литиево-йонна батерия. Тази технология осигурява висока мобилност и ниско тегло на пръскачката.

 

Акумулаторните пръскачки са по-добри за околната среда от моторните. Въпреки това, моделите на батерия не са толкова благоприятни за планетата, колкото старомодната медна ръчна пръскачка.

 

Както всеки инструмент на батерии, и с този трябва да поддържате батериите заредени. 

 

Резервоар с каква вместимост да избера?

 

За обработка на растителност в малка градина, пръскачка с капацитет между 4 и 10 литра би свършила отлична работа.

 

Мога ли да използвам една и съща пръскачка за нанасянето на различни химикали? 

 

Запознайте се с препоръките на производителя относно съвместимостта на химикалите за да избегнете корозия по резервоара и механизма за разпръскване.

 

Колко често трябва да почиствам пръскачката си?

 

Препоръчително е да почиствате уреда след всяко ползване, за да предотвратите наслояване и корозия.

 

Мога ли да регулирам разпръскването?

 

Да, някои някои пръскачки имат регулируема дюза, която ви позволява да превключвате между различни видове разпръскване.

 

Електрическите пръскачки имат ли гаранция? 

 

Някои модели имат гаранция, затова е важно да проверите гаранционния срок преди покупка.

Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможни са технически грешки, както и несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. При такива, наш сътрудник ще се свърже с вас за уточнение преди обработка на поръчката. "Баш Майстора ООД" си запазва правото да променя цените без предизвестие както и да коригира сгрешени параметри без предварително уведомление. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.