Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 69 607 продукта и наличност над 3 695 438 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
69 607 продукта в наличност.
3 695 438 Артикула.

Как да изберете най-добрия перфоратор за Вашите нужди?

Кой е най-добрият перфоратор? Оптимални характеристики и важни съвети за Вашия правилен избор:
Как да изберете най-добрия перфоратор за Вашите нужди?

Как да изберете най-добрия перфоратор за Вашите нужди?


Подборът на перфоратор, или акумулаторен перфоратор, който ще бъде най-добър за работа по новия Ви проект за ремонт или за професионална, строителна дейност, е критично важен и с огромни разлики в необходимия инструмент за целта. Вземането на правилното решение според наличния бюджет, може да бъде трудно, при толкова много марки и модели на пазара.

Дали при строителство, поддръжка или ремонт, много дейности изискват пробиване на отвори в бетон, плочи или камък, особено при анкериране. Видът на перфоратора, захватът на патронника, подходящия накрайник, също и ударно-пробивната мощ на машината са ключови фактори, които трябва да имате предвид, за да снабдите себе си или Вашия екип с правилните машини, според работата. С предоставената информация, от магазини Баш Майстора се надяваме да улесним Вашия избор.


Перфоратор MAKITA HR2650Определения, използвани при ударно-пробивните перфоратори:

 

  • Перфоратор е машина за пробиване, която използва въртене и ударна функция, чрез които раздробява бетон, или камък. Перфораторите, със своите компактни размери, са проектирани за лесна, ежедневна употреба, както и удобство за прибиране.
  • Къртачи са тежки машини за високо натоварване, предназначени за изкъртване или раздробяване на бетон.
  • Комбинирани перфоратори са машини с възможност за избор между функции пробиване, къртене и къртене с пробиване. Научете повече за тях в нашето ръководство на тема как да направим най-добрия избор на къртач.


Преди да преминете към избор на модел, марка и характеристики за Вашия нов перфоратор, преценете какъв диаметър ще бъдат най-често пробиваните дупки в бетон или зидария. Диаметърът на дупките ще Ви насочи към вида перфоратор, както и накрайника / свредлото, което е необходимо да изберете.

 

Всяка машина има своят оптимален диапазон за пробиване. Като разпознаете най-добрите накрайници и свредла за пробиване, според предвидените задачи и диаметър на отворите, ще направите много по-добрите решения, при избора на подходящ ударен инструмент.  


Най-добрият перфоратор, ще Ви предостави най-голяма гъвкавост при работа.


Акумулаторен перфоратор BOSCH GBH 180-LIКато разглеждате разнообразието от машини за ударно пробиване, съобразно своите нужди може да закупите такава, която пробива бързо, прецизно и ефективно. При изпълнение на пробивни дейности с ударна машина, чрез функция въртене и пробиване, съобразно посочения оптимален диапазон, гарантирано ще получите най-добрите резултати.
Естествено имате възможност да правите и много по-големи отвори със същата машина.


Патронникът, от който зависи различния захват на работния накрайник за перфоратор, се състои от елементи, които държат здраво избрания накрайник и му предават енергията, създавана от електрическия мотор чрез механизма от предавки.

 

Повечето машини за ударно пробиване използват един от следните видове захват: SDS-plus®, SDS-max® или шлици.

 

Шлицовия захват е система за задържане на свредла и накрайници, която се използва от много години, но постепенно бива измествана от по-добрата, разработена от BOSCH система SDS-max. Всяка от системите за захват работи най-ефективно и прецизно с определен диапазон накрайници. Този оптимален диапазон, като размери е следния:

 

✔ за SDS-plus: 3/16" – 3/4"
✔ за SDS-max: 1/2" – 1-3/4"
✔ за шлици: 3/8" – 1-3/8"

 


Перфоратор DEWALT D25333KВъпреки, че е възможно една машина да работи при максимално натоварване и да пробива с възможно най-големия за нейния захват накрайници, ако непрекъснато и продължително се излага на екстремно усилие, като всяка една техника, това би довело до нейното предсрочно износване и повреда. В случай, че за Вас е известно предварително, че инструментът който разглеждате ще работи често в горните граници на своя капацитет, най-добре вземете следващата по-голяма, като параметри пробивна машина. Също е важно да изберете инструмент с подходящите функции. Водещите марки, в своите модели обикновено предлагат функциите:

 

✔ ударно пробиване с въртене
✔ ротационно пробиване без удар
режим къртене (използване, като секач без въртене)

 

По-големите перфоратори, често предоставят само две функции: 1. ударно пробиване с въртене ; 2. режим къртене

 

От голямо значение са и характеристиките за:

  • енергия на удара
  • брой удари в минута


И с най-добрия перфоратор, размера на отворите има значение!


Перфоратор HITACHI DH24PHКакто казахме, всяка ротационна машина за ударно пробиване има капацитет да прави и големи отвори. Инвестирането в по-голяма и мощна машина, вместо често претоварване на максимума за по-слаба, ще се отплати!

 

Винаги може да се обърнете и консултирате с експертите от магазини Баш Майстора, които ще Ви съдействат за да направите правилен избор. Освен това, при работа с по-мощен перфоратор ще си гарантирате, че пробиването ще бъде по-бързо и ефективно.


Важно при боравене с машини за ударно пробиване, което трябва да знаете е, че трябва да оставите инструмента да върши повечето работа - прилагането на твърде голям физически натиск върху тези машини, всъщност намалява тяхната ефективност.

 

Ако забележите, че Вашия перфоратор започва да пробива по-бавно и трудно отколкото в началото, е добре да прегледате състоянието на накрайника или свредлото, с което работите.


Най-добрият перфоратор има нужда и от най-добрия накрайник!


Свредла за бетонГледайте на Вашите пробивни машини, като система. Все пак нито перфоратора, нито накрайника могат да свършат работата самостоятелно. Накрайника, който използвате, предава усилието и енергията за пробиване към повърхността на материала. Тази енергия се произвежда от мотора на машината, която държите. За най-добри резултати, съчетавайте мощността на машината, с характеристиките на накрайника.

 

През последните години голямо подобрение при накрайниците са карбидните режещи глави. Тази технология спомага за още по-оптимални резултати. По-новите накрайници с изцяло карбидна глава предоставят до 4 пъти по-дълъг експлоатационен живот.


Още информация за отделните накрайници вижте в раздел свредла за бетон, каналокопачи, шила и раздел длета за къртещи машини.


Обобщение за ударно-пробивните машини:

 

✔ Като имате предвид различните марки перфоратори, преценете дали дадената серия е предвидена за леки ремонти или професионална работа с ежедневно натоварване. Марки като Makita, Bosch, DeWalt, Metabo, Festool и HiKoki произвеждат едни от най-здравите перфоратори на пазара. В тях е поместена сложна система от предавки и мотор, които са проектирани да поемат износването и високите температури при екстремни натоварвания. Това Ви позволява, когато купувате своя перфоратор, да намерите съотношение което е най-удачно за Вас.


Винаги може да се обърнете към нашите експерти за допълнителна консултация при Вашия избор.

 

В случай, че освен перфоратор, имате нужда и от бормашина, прочетете нашето ръководство, което ще ви помогне да изберете правилната дрелка за вашите нужди.

Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможни са технически грешки, както и несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. При такива, наш сътрудник ще се свърже с вас за уточнение преди обработка на поръчката. "Баш Майстора ООД" си запазва правото да променя цените без предизвестие както и да коригира сгрешени параметри без предварително уведомление. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.