Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 69 517 продукта и наличност над 3 767 566 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
69 517 продукта в наличност.
3 767 566 Артикула.

Косачка или тример за трева

Ръководство за избор и покупка
Косачка или тример за трева

Косачка или тример за трева - какво да изберете?

 

Тримерите и косачките играят ключова роля в поддържането на двора и зелените площи. При избора дали да използвате косачка или тример за подрязване на тревната площ, размерът и видът на терена са основни фактори.

 

В това ръководство ще научите за какви задачи е препоръчително да използвате косачка и за какви тример за трева. 

 

Първо, нека започнем с това какво представляват двата уреда и какви видове има.

 

Какво представлява косачката

 

Предимството при използване на косачка за трева е, че с нея се работи с лекота, коси напълно равномерно и прави повърхнината изравнена и изящна.

 

Важно е да отбележим, че косачките не са подходящи за използване в много висока и гъста трева, тъй като това ще натовари двигателя и има шанс уредът да изгори.

 

Акумулаторните косачки се ползват в ситуации, където е нужно да се коси определена площ, като съществува вариант за регулиране на височината. С тях винаги съществува вероятност за настройка на косачката за късо изравняване.

 

При косене на големи неравни площи е за предпочитане да използвате бензинова косачка. Тя има опция за регулиране на височината на косене и може да се настрои за късо изравняване.

 

Електрическите косачки са най-добрият избор за всеки любител, причината да бъдат предпочитани е, че те са в пъти по-леки и тихи от бензиновите косачки, а кошовете им идват с услужливи индикатори, които уведомяват при нужда от почистване.

 

Интелигентните косачки роботи косят самостоятелно, заобикалят препятствия, справят се с наклони и при нужда отново се зареждат сами. С тях се постига отличен комфорт при косене и междувременно Вие можете да се радвате спокойно на градината си. 

 

 

Какво представлява тримера за трева

 

Тримерът за трева разполага с корда или нож, които се въртят с висока скорост, което го кара да реже тревата без проблеми.

 

Акумулаторните тримери гарантирано ще Ви осигурят прецизността, от която се нуждаете, за да постигнете мечтаната градина. Регулируемите телескопични дръжки и ергономичните ръкохватки гарантират Вашия комфорт, а лесната поддръжка ще Ви спести часове труд. Мощните батерии на тази техника се презареждат бързо и са напълно пригодени за продължителна експлоатация.

 

Обикновено бензиновите тримери са по-мощни от електрическите. Тези уреди за косене работят без кабели и при тях не съществува ограничение на площта, която ще обработват. С моторните тримери се спестява време и усилия, ако имате голяма градина искате да бъде винаги безупречна.

 

Бензиновите тримери се справят отлично с подрязването на трева около стените, лехи и дървета. Те са подходящи и за финото оформяне на тревата по краищата и там, където косачката не може да достигне.

 

Електрическите тримери са тихи и комфортни, подходящи за премахване на избуяла растителност, както и за фина обработка на тревни площи в непосредствена близост до дървета или пътеки. Малкото им тегло прави тези машини лесни за пренасяне, а антикорозионните компоненти – изключително надеждни.

 

 

Косачка или тример за трева

 

Косачка или тример за трева да изберете за вашия двор

 

Кога да изберете косачка за трева?

 

Косачките предоставят по-голяма мощност и ефективност при обработка на обширни тревни площи. С косачка ще окосите даден участък значително по-бързо, отколкото с тример за трева. Косачките разполагат с опция за регулиране на височината на косене, което позволява да създадете перфектно равна морава, отговаряща на вашите предпочитания.

 

Косачките разполагат със събиращ контейнер за трева, което е голямо предимство пред тримерите. С косачка не е необходимо ръчно събиране на окосената трева с гребла, както при използването на тример. Този интегриран контейнер улеснява процеса на почистване и предотвратява необходимостта от ръчно премахване на тревата от двора.

 

С избора на косачка, вие не само косите ефективно, но и улеснявате поддръжката на вашата градина, предоставяйки ви идеално окосена и чиста трева.

 

 

Прочетете още

 

 

 

Кога да изберете тример за трева?

Колкото и мощен да е вашият тример, той не е подходящ за косене на големи тревни площи, тъй като това е извън неговите възможности. Въпреки, че ножовете или кордата могат да са много ефективни, използването на професионален тример все още може да предизвика затруднения при косене на обширни градини.

 

Тъй като тримерът се управлява ръчно, трудно е да постигнете равномерно косене, което може да се постигне лесно с косачка. Този факт прави косачката предпочитан избор при поддръжка на големи тревни площи.

 

Въпреки това тримерът проявява своята полезност в труднодостъпни области, където косачката не може да достигне. Той е отличен при косене на трева около дървета, храсти, огради и живи плетове. 

 

Поддръжка на косачка срещу тример за трева

 

От решаващо значение е поддръжката за всяка машина. Една косачка се нуждае от по-редовна поддръжка от тримера за трева. Ще трябва редовно да заточвате и сменяте остриетата. Ще трябва също да проверявате редовно маслото, за да сте сигурни, че е в норма и чисто.

 

Тримерите за трева използват корда вместо остриета. Това намалява необходимото количество поддръжка, но при износване ще трябва да я смените. Тримерите подлежат на износване при дълговременна употреба.

 

Каквото и оборудване да изберете, редовната поддръжка ще ви помогне да го поддържате в най-добра форма. Ръководството за потребителя може да предостави подробни инструкции как да поддържате вашата машина.

 

Надеждност на косачка срещу тример за трева

 

Надеждността на косачка и тример за трева зависи от конкретните условия на работа и изискванията на потребителя. 

 

Косачката е по-подходяща за големи открити площи, където равномерното и бързо косене е от съществено значение. Тримерът се отличава в случаите, когато имате нужда от прецизност около дървета, храсти и други труднодостъпни области. Косачката е предпочитан избор за равни и открити площи, докато тримерът може да се използва на неравни, наклонени или труднодостъпни терени.

 

Тримерът е изключително гъвкав, когато става въпрос за подрязване на труднодостъпни места и формиране на тревата около обекти. Косачката е предназначена главно за равни и открити площи.

 

Прочетете още: 

 

 

Последни думи

 

Косачката и тримера за трева имат своите предимства и предназначения. Косачката е по-добрият избор за по-големи дворове, докато тримерът за трева е по--подходящ за малки, по-пипкави работи. Размерът и типът са факторите, на които да обърнете внимание при избора ви между двете машини.

 

Изискванията за поддръжка и ползите от производителността на всяка машина също са от съществено значение.

 

Независимо дали изберете косачка или тример, подходящата машина ще ви помогне да поддържате градината си в най-добрия вид.

 

 

Вземете своята косачка или тример за трева от “Баш Майстора” днес!

 

Използвайки нашите съвети и информацията, която ви предоставихме, сега ще можете да направите по-уверен избор между косачка или тример за трева, която да отговаря на вашите нужди. 

 

При нас ще намерите косачки и тримери за трева на утвърдените на пазара марки STIHL, BOSCH, DEWALT, GARDENA и други.

 

Може да вземете избрания уред, както онлайн, така и като се свържете с нас на 052 643 030 или 0883 515 051 или на имейл адрес: [email protected].

 

Не отлагайте, улеснете работата в градината си още днес!

 

 

Често задавани въпроси

 

Какво е различното между тример за трева и косачка?

Косачките за трева предлагат опции като странично изхвърляне, събиране или мулчиране на зеления отпадък. Тримерите за трева, от друга страна, косят тревата, използвайки върховете на кордата, с която са оборудвани.

 

Какви задачи мога да изпълнявам с тример за трева?

Тримерите са изключително полезни за следните задачи по поддръжка на двора: косене на трева около дървета, цветни градини и огради. Освен това, с тях могат да се достигнат труднодостъпни места и да се подравняват зелени площи в близост до тротоари и пътеки.

 

Можете ли да косите тревата с тример? 

Ако вашата косачка не работи, определено можете да окосите тревата с тример, но трябва да бъдете внимателни, въпреки, че не е препоръчително. Работата ще отнеме много повече време, особено ако имате голям двор, като също така трябва да бъдете внимателни да не окосите тревата прекалено ниско.

Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможни са технически грешки, както и несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. При такива, наш сътрудник ще се свърже с вас за уточнение преди обработка на поръчката. "Баш Майстора ООД" си запазва правото да променя цените без предизвестие както и да коригира сгрешени параметри без предварително уведомление. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.