Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 69 356 продукта и наличност над 3 775 650 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
69 356 продукта в наличност.
3 775 650 Артикула.

Как да изберете индустриална прахосмукачка

Ръководство за избор и покупка
Как да изберете индустриална прахосмукачка

Избор на индустриална прахосмукачка

 

Строителните прахосмукачки представляват мощно оборудване за събиране на отпадъци и прах, което се използва непрекъснато в промишлеността и в строителството, но и при някои домашни проекти. На пазара могат да се открият разнообразни модели, с различни спецификации и възможности спрямо индивидуалните нужди на клиента. Добре информираният избор на строителна прахосмукачка ще Ви помогне да свършите перфектно Вашата работна задача или проект. В настоящото ръководство ще Ви запознаем с различните видове строителни прахосмукачки, за да Ви помогнем да откриете идеалното за Вас решение.

 

 

Какво е строителна прахосмукачка?

 

Строителната прахосмукачка действително е незаменим помощник, когато става дума за събиране на различни видове строителни отпадъци и прах. Благодарение на своите мощност и издръжливост, тези уреди се справят безпроблемно с леки и тежки товари. В зависимост от спецификите на модела, строителната прахосмукачка може да се използва за събиране на мокри и сухи материали,твърди частици или дори разлята течност и опасни материали, като химикали или токсичен прах.

 

Независимо дали се занимавате с ремонтни дейности, работите на строеж или предлагате услуга за извозване на отпадъци, строителната прахосмукачка улеснява многократно целия работен процес. Строителните прахосмукачки се използват успешно и в дървообработващи и металообработващи цехове, автомобилни сервизи и автомивки и други. Строителните прахосмукачки често се използват и при домашни проекти и ремонти. 

 

 

Видове строителна прахосмукачка

 

Съществуват различни видове строителни прахосмукачки, които притежават разнообразни спецификации. Как да изберем индустриална прахосмукачка, която да отговаря на нашите конкретни изисквания? Доброто познаване на различните модели ще Ви улесни значително при избора на правилното за Вас оборудване. Ето и кои са те:

 

Строителни прахосмукачки за сухо почистване

 

Строителните прахосмукачки за сухо почистване са предназначени за събиране на сухи материали, като прах, мръсотия, дребни отломки и други. Обикновено те разполагат с усъвършенствани филтриращи системи, включително и НЕРА филтри, служещи за улавяне на фини частици. Най-често се използват в производството, строителството и при дейности, където се натрупват много сухи отпадъци. Удобни и лесни за употреба са, но не са подходящи за места с разливи на различни течности. 

 

Строителни прахосмукачки за сухо и мокро почистване

 

Строителните прахосмукачки за сухо и мокро почистване са универсални машини, които често притежават по-голям капацитет на събиране и се предлагат с по-обемни контейнери, които събират различни сухи отпадъци и течности без да се налага често изпразване на уреда. Те са удобни за употреба, но цената им обикновено е по-висока. Ако имате нужда от строителна прахосмукачка за работа в автомобилен гараж или в предприятие за преработка на храни, то този модел е идеален за Вас. 

 

Строителни прахосмукачки за опасни материали

 

Строителните прахосмукачки за опасни материали са създадени за безопасно събиране задържане на токсични, запалими или опасни материали, включително различни химикали или азбест. Те разполагат със специализирана НЕРА филтрация и специални херметически затворени системи, гарантиращи сигурност при работа. Използват се най-често в химически заводи и лаборатории, работещи с опасни материали. Цената на подобни машини често е висока.

 

Пневматични строителни прахосмукачки

 

Пневматичните строителни прахосмукачки се захранват чрез сгъстен въздух, което ги прави изключително удобни за места и обекти без електрозахранване. Те могат да събират различни материали, включително течности и твърди отпадъци. Тяхната универсалност ги прави подходящи за употреба в различни ситуации.

 

Строителни прахосмукачки със защитени от взрив панели

 

Взривобезопасните строителни прахосмукачки са създадени да предотвратяват искри или запалими източници в среда, където има запалими материали. Те са проектирани от незапалими материали и имат специализирана филтрираща система за ограничаване и елиминиране на опасността от пожар. Те са незаменими помощници в химическото производство, рафинерии и в среди със запалими материали. Главен недостатък е това, че нивото им на шум при работа често е по-високо от това на останалите модели. 

 

Строителни прахосмукачки за продължителна работа

 

Строителните прахосмукачки с непрекъснат режим на работа са проектирани за денонощни почистващи операции. Те са съставени от изключително здрави компоненти, за да издържат на продължителното натоварване без прегряване или бързо износване на машината. Те могат да поемат сериозен обем работа и са подходящи за производствени цехове и складове, изискващи непрекъснато почистване. Имайте предвид, че разходите за поддържане на подобен модел строителна прахосмукачка са доста високи. 

 

 

Критерии при избор на строителна прахосмукачка

 

Как да изберем индустриална прахосмукачка - мнения и препоръчки от Баш Майстора

 

Ако сте стигнали до въпроса „Каква строителна прахосмукачка да избера?”, то е важно да вземете под внимание следните основни критерии:

 

Захранване и размер

 

Според типа захранване на пазара ще откриете професионални електрически прахосмукачки и акумулаторни индустриални прахосмукачки. Размерът на строителната прахосмукачка зависи от обема на работа, който извършвате.

 

Всмукателна мощност

 

Всмукателната мощност определя нейната способност да събира тежки материали и фини частици. 

 

Ниво на шум

 

Важно е да съобразите нивото на шума на конкретния модел строителна прахосмукачка, ако работите в градска среда или в определени работни часове, когато шумът трябва да е минимален. 

 

Видове аксесоари и съвместимост

 

Наличието на подходяща съвместимост за различни аксесоари и приставки за индустриална прахосмукачка ще Ви осигури гъвкавост при почистването на различни повърхности и трудно достъпни места.

 

Мобилност и маневреност

 

Мобилността се определя от размера на машината и от вида на колелата, който е изключително важен - особено при по-големите строителни прахосмукачки.

 

Екстри и допълнителни функции

 

Допълнителните функции на строителната прахосмукачка определят дали тя може да се справи с различни и проблемни отпадъци, като вода, полимерна прахова боя, различни разтвори, стружки, ситен чакъл и други. 

 

 

Особености на строителната прахосмукачка

 

  • Мотор - Моторът генерира засмукването, а мощността му варира според модела строителна прахосмукачка.
  • Филтри - Филтрите предпазват двигателя от отпадъчните материали. Специалните филтри се използват при машини за събиране на опасни или запалими материали. 
  • Колела - Осигуряват мобилност при работа с машината.
  • Резервоар - Място за събиране на натрупаните отпадъци. Размерът зависи от модела на машината и нейната способност за събиране на сухи и/или мокри материали. 
  • Маркуч - препоръчителната дължина на маркуча е не по-малка от 5 метра. 
  • Прахоулавяща торба - Някои модели прахосмукачки работят и без прахоулавящи торби. Ако искате да защитите мотора на машината от фини частици, важно е да разполагате с подобна торба. 
  • Накрайници и преходи - различни по форма и размер четкови накрайници и дюзи, осигуряващи почистване на различни настилки и места. Добре е машината да разполага и с набор от преходи към прахоулавящите системи на електрическите инструменти - перфоратор, циркуляр и други. 

 

 

Съвети за безопасност и поддръжка

 

Правилната поддръжка и следването на съветите за безопасност са от съществено значение за осигуряването на дълъг живот и ефективността на Вашата строителна прахосмукачка. Ето няколко съвета:

 

Редовно изпразване на контейнера за събиране

 

Винаги изпразвайте контейнера или торбата за събиране непосредствено след като се напълни, за да предотвратите прегряване и да осигурите ефективна работа на машината.

 

Ежедневна поддръжка

 

След всяка употреба е добре да почиствате филтрите, маркучите и приставките на Вашата строителна прахосмукачка, за да избегнете запушване и да осигурите нейната максимална ефективност при работа.

 

Смяна на филтрите

 

Ако работите на места с натрупани фини частици, опасни или запалими материали, от съществено значение за Вашата безопасност и за защита на машината е да се грижите за филтриращата система на строителната Ви прахосмукачка.

 

Прочетете още:

 

 

 

Какво да имате предвид при покупка на строителна прахосмукачка

 

Колко често ще я ползвате?

 

Важно е да прецените честотата на използване на машината. Ако имате нужда от строителна прахосмукачка за активна дейност, то трябва да изберете модел с по-висока мощност и обем на контейнера.

 

Какъв вид захранване е най-подходящ?

 

Преценете добре обектите и местата, където смятате да използвате уреда. Ако работите на места без електрозахранване, акумулаторните и пневматичните строителни прахосмукачки са идеалното решение за Вас.

 

Каква големина Ви е необходима?

 

Пресметнете обема на работа, които предстои да извършите. Ако планирате да извършвате по-голям обем от работа, то се спрете на по-обемен модел прахосмукачка с голям контейнер. 

 

Трябва ли ви функция за мокро почистване?

 

Запознайте се материалите, които се налага да събирате. Ако имате нужда от машина за събиране и на течности, то прахосмукачките за сухо и мокро почистване са перфектния модел за Вас.

 

За хоби или професионална работа?

 

Ако използвате строителната прахосмукачка за хоби или малки проекти, препоръчваме Ви да изберете по-бюджетни и леки модели, които са удобни и лесни за употреба. 

 

Изборът на правилната за Вашата дейност строителна прахосмукачка е от голямо значение не само за качеството на работата, но и за Вашата безопасност. Не използвайте строителни прахосмукачки, предназначени само за сухо почистване, за да не повредите машината. Ако работите с опасни или запалими материали, изберете модел със съответната специализирана филтрация и изградена от компоненти, защитени от запалване и взрив, за да предотвратите инциденти и последици. 

 

 

Последни думи

 

Строителните прахосмукачки са мощни уреди, които вършат страхотна работа в строителството и промишлеността, както и за различни домашни проекти. На пазара можете да откриете различни модели, които са специализирани спрямо конкретните нужди на всеки потребител. Изборът на подходяща строителна прахосмукачка е от съществено значение за качеството и количеството на работата, която искате да свършите.

 

 

Вземете своята индустриална прахосмукачка от “Баш Майстора” днес!

 

Нашите експерти ще Ви насочат към най-подходящия за Вас избор. Разгледайте всички модели строителни прахосмукачки, които предлагаме в нашия сайт или посетете физическия ни магазин, където ще получите ценни съвети и насоки, които да Ви помогнат при избора на перфектния уред. Ние предлагаме широка гама от професионални електрически прахосмукачки и акумулаторни прахосмукачки, с различна мощност и възможност за почистване в мокър и в сух режим, които ще улеснят многократно поддържането на Вашите обекти, фабрики, складове, търговски магазини и други индустриални площи.

 

Можете да вземете Вашата нова строителна прахосмукачка бързо и лесно онлайн или като се свържете с нас на телефони 052 643 030 или 0883 515 051 или на имейл адрес: [email protected].

 

Вземете своя строителна прахосмукачка от “Баш Майстора” днес!

 

 

Често задавани въпроси

 

Мога ли да използвам строителна прахосмукачка домашна употреба?

 

Да, разбира се. Ако извършвате основно почистване и дезинфекция на Вашия дом, градина, гараж или вътрешен двор, то строителната прахосмукачка ще Ви предостави необходимата мощност, за да съберете нежеланата мръсотия, пръст, пясък, листа и други материали. 

 

На какво да обърна специално внимание при избор на строителна прахосмукачка?

 

Най-важните характеристики, на които да обърнете внимание при покупка на строителна прахосмукачка са мощността и всмукателната мощност на машината, типът филтър, материалите, от които е направен контейнера и мобилността на прахосмукачката.

 

Строителна прахосмукачка с или без торба да избера?

 

Строителните прахосмукачки, снабдени с торба са по-малко рентабилни, но са значително по-хигиенични. От друга страна моделите без торба са по-практични и ще Ви спестят разходи по подмяната им. Всичко зависи от Вашия бюджет и от обема на предстоящата работа. 

Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможни са технически грешки, както и несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. При такива, наш сътрудник ще се свърже с вас за уточнение преди обработка на поръчката. "Баш Майстора ООД" си запазва правото да променя цените без предизвестие както и да коригира сгрешени параметри без предварително уведомление. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.